Anbefalinger for antibiotika vendt på hovedet

Tidligere har Fødevarestyrelsen anbefalet svinedyrlæger at bruge tetracykliner frem for de såkaldte makrolider, men med den nye behandlingsvejledning er billedet noget mere broget.

En ny behandlingsvejledning for svinedyrlæger, betegnes af nogle dyrlæger næsten som revolutionerende. Det skyldes især, at den nye behandlingsvejledning i modsætning til den nuværende har et indbygget fagligt redskab, der giver dyrlægen mulighed for at vælge præparat til en given sygdom ud fra såvel præparatets virkning overfor sygdommen samt risikoen for resistens.

Med den nye behandlingsvejledning er der også kommet nye anbefalinger for valg af antibiotika.

Tidligere har Fødevarestyrelsen svinedyrlæger at bruge tetracykliner frem for de såkaldte makrolider, men med den nye behandlingsvejledning, er det næsten vendt på hovedet.

Ifølge den nye vejledning er tetracyklinerne ikke længere et »politisk korrekt valg«. Mens der på for nogle præparaternes vedkommende bliver åbnet op for brugen makroliderne, så kommer det ikke til at gælde dem alle, og eksempelvis Tylosin vil fortsat være et »politisk ukorrekt« antibiotika at bruge.

Læs også