Fynske vikarer i fuld vigør

Vikarservice Fyn har ansat ny fordeler til de 25 vikarer, som er parate til stort set alle opgaver indenfor landbruget. Men der tages også ordrer ind fra andre erhvervsgrene.

Ferietiden nærmer sig, og selv om finanskrisen og lave afregningspriser presser landbruget, så er det – måske netop i krisetider – tiltrængt med nogle dage væk fra bedriften. Her står et korps på ikke mindre end 25 vikarer klar til at træde ind og løse det daglige arbejde på gården, mens familien, eller måske en driftsleder, nyder ferien.

- Alle er uddannet til at klare opgaver i landbruget, nogle særligt specialiserede i svineproduktion, andre i kvægbrug, og alle er vant til at arbejde med dyr. Derfor vil vore kunder til enhver tid være sikre på at få tilknyttet en kompetent vikar, når behovet opstår, forsikrer Vikarservice Fyns nye vikarfordeler, Kristian Rasmussen.

Han tiltrådte på foreningens kontor på Centrovice i Vissenbjerg i mandags, og får til opgave netop at modtage og fordele jobbene til vikarerne, hvoraf de fleste har mange års erfaring med afløsning i det fynske landbrug.

Også opsøgende
Samtidig står han for personaleledelsen for vikarerne, som alle er tilknyttet på timebasis. En opgave, som han er klædt godt på til, efter 11 år som selvstændig svineproducent i Herrested, og siden produktionschef i de seneste 15 år på en fødevarevirksomhed i Nyborg.

En vigtig opgave for Kristian Rasmussen vil også være opsøgende arbejde, idet Vikarservice Fyn ikke kun arbejder for landmænd. Således tæller kunderne også grovvarevirksomheder, som har brug for ekstra hjælp i højsæsonerne, transportopgaver eller måske pasning af grønne arealer. Blandt andet står man her for de grønne områder på Lindøværftet.

Hjælp ved dyrskuet er også et område, som de fynske vikarer er kendt for løse hvert år, ligesom mere alvorlige opgaver, f.eks. ved misligholdelse af husdyrbedrifter eller måske tvangssalg, påtages for det offentlige.

Udover ferieafløsning arbejder vikarerne mange timer med afløsning ved sygdom eller landmandsuddannelse. Her er vikarhjælpen tilskudsberettiget.

Prisen for en vikartime er 210 kroner uden tilskud. Tilskudsberettiget afløsning koster 160 kroner i timen. For weekendarbejde beregnes et tillæg.

Stigende efterspørgsel
- Vi kan rykke ud med times varsel, understreger vikarfordeler Kristian Rasmussen. Normal telefontid er fra 8 til 16, men han svarer akutopkald hele døgnet på sin mobil 40 40 41 22.

- Netop i den kommende tid forventer vi øget travlhed, både som supplement til arbejdsstyrken i bedriften, men også fordi landmændene forhåbentlig tager sig tid til lidt ferie.

I mandags var alle 25 fynske vikarer indbudt til en introduktionsmøde med den nye fordeler, og herfra kan Kristian Rasmussen både melde om et positivt møde og igen en stigende efterspørgsel på vikaropgaver.

 

 

Læs også