Kalve så langt øjet rækker

ÅBEN GÅRD: Det blev noget af et tilløbsstykke, da storbruget Kjargaarden ved Ikast inviterede indenfor i forbindelse med et åben gård arrangement.

Kjargaarden I/S blev etableret i 2001. de to første år med tre interessenter Niels Villumsen, Jørn Villiumsen og Ole Madsen. Dengang omfattede bedriften kun markbrug, men i dag består Kjargaarden af en årsproduktion på 3.500 slagtekalve fra ejendommen på Sundsvej ved Ikast. I dag er ejergruppen udvidet med Karsten Villumsen og Lars Andersen.

Desuden produceres der 22.500 slagtesvin på Keldsgårdsvej heraf 7.500 på ejendommen på Røjenvej ved Ikast, mens markbruget på en radius af 15 kilometer består af 1.200 hektar, hvoraf man selv ejer de 950 hektar. 335 af hektarerne udgøres af produktion af maltbyg.

Så det er en både stor, spændene og anderledes landbrugsbedrift, der var mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med i, da Kjargaarden i samarbejde med DLBR Slagtekalve og en lang række virksomheder inviterede indenfor.

Her var der mulighed for en rundtur på bedriften og så både kalvestaldene, maskinhuset og ikke mindst de mange udstillere, der udstillede i en af de mange bygninger, hvor der var smagsprøver på både dansk kalvekød, dansk rødvin og så ellers mere traditionelle røde pølser med brød til.

Kjargaarden drives som nævnt med fem ejere, der indgår som selvstændige landmænd. Det vil sige, at de hver især ejer et eller flere gårde med henholdsvis jord og bygninger, som de så lejer ud til Kjargaarden I/S, som ingen bygninger eller jord ejer. Interessentskabet ejer til gengæld alle dyr, maskiner, kartoffelleveringsretter og beholdninger.

Læs også