Bankerne bremser handel med landejendomme

Der er ved at komme gang i salget af lystejendomme på landet igen. Priserne ligger på niveau med begyndelsen af 2007, men bankerne er en stopklods for handlen, mener sjællandsk ejendomsmægler.

Nybolig har cirka 22 lystejendomme og tre landbrugsejendomme til salg på Sjælland lige nu. Hele sidste år var trægt for ejendomsmæglervirksomheden. En del af skylden ligger hos kunderne, der har holdt sig ude af det kriseramte marked i 2009, men en stor del af skylden ligger også placeret hos bankerne, mener Nyboligs ejendomsmægler på Sjælland, Bernd Gieseler.

- Bankerne har ikke været villige til at låne penge til landmænd, der gerne vil købe. Det er min fornemmelse, at mange banker ikke nødvendigvis ser landbruget som en ønsket kunde. Derfor bliver det også en langsommelig proces at sælge landejendomme, siger han.

Og tesen bekræftes af førstegangskøberne Henrik og Bitten Bygbjerg, der har været på jagt efter en landejendom i halvandet år.

- Vi har kigget på flere ejendomme, og har også fundet nogen, vi var interesseret i. Men her har banken og kreditforeningen sagt nej, fordi de ikke synes, at det var lige så meget værd, som vi skulle give for det, forklarer parret.

Læs også