Tysk slagteri fremme i skoene

Hvad er det, der gør de tyske slagterier i stand til at betale mere for slagtesvinene? - Det havde jeg lejlighed til at få et indblik i under en studietur til Tyskland, skriver svineproduktionskonsulent Grete Brunsgaard, Syddansk Svinerådgivning i Sønderjysk Agronyt.Slagteribesøget foregik fem timers kørsel syd for grænsen - hos Tönnies Fleisch, som også ejer Slagteriet Brørup. Det tyske slagteri er et af de største og mest moderne slagterier i Europa, oplyser Grete Brunsgaard.- Der blev slagtet 120.000 svin om ugen, altså cirka 1.000 svin i timen på en slagtedag, skriver hun.Ifølge Grete Brunsgaard er hovedparten af de ansatte på slagteriet de såkaldte »kolonne-arbejdere«, lønniveauet er generelt lavere end i Danmark, og administrationen er holdt på et absolut minimum med firmaets ejer Mr. Tönnies for bordenden i den daglige drift, oplyser Grete Brunsgaard.Ikke desto mindre, er Tönnies' økonomi i Slagteriet Brørup - ifølge Tönnies Fleisch - lige så god, som den er på storslagteriet i Tyskland, hvilket Grete Brunsgaard betegner som tankevækkende. Læs mere om det tyske slagteri på www.toennies.de.   

Hvad er det, der gør de tyske slagterier i stand til at betale mere for slagtesvinene?

- Det havde jeg lejlighed til at få et indblik i under en studietur til Tyskland, skriver svineproduktionskonsulent Grete Brunsgaard, Syddansk Svinerådgivning i Sønderjysk Agronyt.

Slagteribesøget foregik fem timers kørsel syd for grænsen - hos Tönnies Fleisch, som også ejer Slagteriet Brørup. Det tyske slagteri er et af de største og mest moderne slagterier i Europa, oplyser Grete Brunsgaard.

- Der blev slagtet 120.000 svin om ugen, altså cirka 1.000 svin i timen på en slagtedag, skriver hun.

Ifølge Grete Brunsgaard er hovedparten af de ansatte på slagteriet de såkaldte »kolonne-arbejdere«, lønniveauet er generelt lavere end i Danmark, og administrationen er holdt på et absolut minimum med firmaets ejer Mr. Tönnies for bordenden i den daglige drift, oplyser Grete Brunsgaard.

Ikke desto mindre, er Tönnies' økonomi i Slagteriet Brørup - ifølge Tönnies Fleisch - lige så god, som den er på storslagteriet i Tyskland, hvilket Grete Brunsgaard betegner som tankevækkende. Læs mere om det tyske slagteri på www.toennies.de.

 

 

 

Læs også