Sterian og Miroiu betaler FirstFarms’ jordskatter

Rumænerne Miroiu Lilica og Sterian Ioana har i tre år betalt skat af deres solgte jord, og de kan ikke få deres pensionsordning, fordi FirstFarms ikke vil færdiggøre deres jordhandler.

Effektivt Landbrug har fået indsigt i situationen for to rumænere, som har solgt deres jord til FirstFarms.

En af de uheldige jordsælgere er Miroiu Lilica, som har solgt jord i kommunen C.A. Rosetti.

- Jeg har forsøgt at få fat i salgskontrakten på det jord, jeg har solgt, men det er ikke lykkedes mig. Jeg har kontaktet de ansvarlige for opkøbet, men jeg får at vide at kontrakten endnu ikke er færdig.

- Jeg har solgt jord til FirstFarms tre gange, men jeg har kun modtaget to kontrakter. Min mand og jeg har brug for kontrakterne for, at vi kan få vores pension. Derudover betaler vi skatter af jord, som vi reelt har solgt. Jeg har i tre år betalt skatter af al den jord, jeg har solgt, oplyser Miroiu Lilica. 

Fortryder salg til FirstFarms
En anden uheldig jordsælger er Sterian Ioana, som flere gange har forsøgt at få en salgskontrakt. Han fortryder nu, at han solgte jorden til FirstFarms.

- Jeg har i alt solgt tre hektar, og jeg har adskillige gange været på notarens kontor for at få fat i min salgskontrakt, men hver gang har jeg fået at vide, at den ikke er færdig. Jeg har brug for den færdige kontrakt for at bevise overfor myndighederne, at jeg har solgt jorden.

- I to år har jeg nu betalt jordskatter, men jeg ville ønske jeg aldrig havde solgt. Jeg har ikke en salgskontrakt og jeg kan heller ikke bruge jorden eller leje den ud, skriver Sterian Ioana.

SE OGSÅ:

Jordsælgere opsiger kontrakter med FirstFarms

FirstFarms: Vi tilbyder at betale jordskatterne

Læs også