Traktorer til små og store drenge

MODELLER: Hos Toy-Models er man klar med modeltraktorer til alle aldersklasser. De fleste af de små modeller sælges til samlere eller modelbyggere både direkte fra butik og via internettet til hele landet.

De seneste tre år har Erling Andersen opbygget en lille niche-virksomhed - »Toy-models«. Det er en butik, der sælger modeller af blandt andet traktorer og entreprenørmaskiner i forskellige størrelser.

Gælder det legetøj til børnene til julen, vil de fleste vælge en af de mere traditionelle legetøjsforretninger. Handler det derimod om »legetøj« til landmanden eller hobbyfolket, har »Toy-models« masser at byde på.

- Vi har julegaven til ham, der har alt, som Erling Andersen udtrykker det.

I butikken i Kolding er der lejlighed til at købe de forskellige modeller. Det er dog de færreste af kunderne, der vælger at tage turen ind i forretningen. I stedet vælger de at købe via internettet, så traktorer eller andre maskiner sendes direkte til køberens adresse.

- Blandt kunderne er landmænd, hobbyfolk og museumsfolk, fortæller Erling Andersen.

Nogle ønsker at have en model af den første traktor, de kørte på, mens andre ønsker flest mulig af de gamle modeller. Dertil kommer de, der bygger modelbaner med tog. I et dansk landskab skal der også være en traktor på marken.

Nye modeller på dyrskuerne
Indenfor modeller af traktorer, biler, entreprenørmaskiner og tog er der forskellige størrelser. De fleste modeltog kører således i størrelsesforholdet 1:87.

- Samlerne går især ind for den størrelse, der hedder 1:32. Det er helt klart det, der går mest af, fortæller Erling Andersen, der samtidig gør det klart, at den enkeltmodel, der går flest af, er den grå Ferguson.

Ud over handel i butikken i Kolding og via internettet er der også lejlighed til at møde »Toy-models« rundt på blandt andet dyrskuerne.

- Vi har fået opbygget en salgsvogn til at køre rundt med, og vi deltager på dyrskuer, hvor mange landmænd kigger forbi, men vi stiller også op, når der for eksempel er udstilling i traktorklubberne, fortæller Erling Andersen.

Indehaveren af den lille nichebutik er ikke i tvivl om, at alle kender en, der gerne vil have en af de flotte modeller holdende. Det har han tydeligt erfaret gennem de tre år, han har handlet med modeller af traktorer.

Læs også