Pels i lange baner

Den Gyldne Pelsnål blev uddelt til unge designere. Prisuddelingen fandt sted i den gamle kødby i København. Vindere i de tre kategorier blev et pelstapet, en moderne heldragt og Under Water Fur.

Der var i år hele tre kategorier, da Den Gyldne Pelsnål blev uddelt af Kopenhagen Fur og Dansk Pelsgrossistforening for 11. gang. Unge beklædningsdesignere, tekstildesignere og industrielle designere havde ladet fantasien få vide rammer indenfor hver deres kategori.

Tre designere eller design-teams indenfor hver af de tre kategorier var nomineret fra designskolerne i Danmark. De var fra Designskolen Kolding, Danmarks Designskole og TEKO. De unge designere har arbejdet sammen med buntmagere på Kopenhagen Studio og været på workshop og på pelsdyrfarm. Alle indslag blev udstillet i den gamle kødby - den nuværende DGI-by - og de tre dommerpaneler, som bestod af kendte modejournalister og kommentatorer, kom på en hård prøve.

To vindere fra Kolding
Vindere i beklædning blev Alexander Sehested og Louise Fenger Hvilsted, Designskolen Kolding, med en nyfortolkning af eskimoens heldragt. Her er brugt både Blue Iris mink og ræv. Her er mink forarbejdet på flere måder, med flettet ged og med indsyede perler.

- Stylen er et idékatalog af nye spændende måder at bruge og bearbejde pels på, lød det fra dommerpanelet.

Vindere i kategorien tekstil blev Stine Mørkholt Hasling og Helene Holm Sparwath, også fra Designskolen Kolding, med værket Under Water Fur.

- De vil beholde pelsens blødhed ved at lade den smelte sammen med silke, så man ikke ved, hvor det ene materiale tager over fra det andet, sagde dommerne. 

Vinderne i kategorien industrielt design blev Heidi Bernhardt og Kamilla Louise Jørgensen, TEKO, med et pelstapet, Pels i lange baner. Bare ordet pelstapet fik dommerne til at smile.

- Her er nytænkning, hvor pels bliver brugt på en overraskende måde i indretningen, sagde dommerpanelet.

Læs også