Sønderjyske landmænd havnet i kontrol-klemme

Det der skulle have været en tiltrængt økonomisk håndsrækning til landbruget midt i den alvorligste finanskrise i årtier, har nu vist sig langt fra at blive en hjælp for alle. For der var i første omgang ros til Fødevareminister Eva Kjer Hansen, da hun foranledigede, at udbetalingen af 70 procent EU-støtten blev fremrykket til midten af oktober for at afhjælpe den stramme likviditet i landbruget.Imidlertid er der er en række landmænd, som ikke har fået udbetalt de 70 procent af EU-tilskuddet, da de er blevet udtaget til kontrol, og derfor først kan udbetalt tilskuddet senere.En af dem der er havnet i kontrol-problematikken er formand for Sønderjysk Landboforening, Henrik Frandsen, og han mener der bør ses på problemet omgående – for konsekvenserne kan være endda yderst alvorlige for de berørte landmænd:- Jeg er selv én af dem, der mangler EU-tilskuddet, og vi bliver i Sønderjysk Landboforening dagligt ringet op af landmænd, der mangler pengene. I nogle tilfælde kan den manglende udbetaling udløse en regulær likviditetskrise på bedriften, forklarer Henrik Frandsen, der sammen med direktør Per Grønbæk har sendt et åbent brev til fødevareminister Eva Kjer Hansen, om problemstillingen.Her peges der blandt andet på, at der ingen logik er i at tilbageholde de 70 procents støtte i forbnidelse med kontrol, da en eventuel korrektion i næsten alle tilfælde vil være indeholdt i de resterende 30 procent.

Det der skulle have været en tiltrængt økonomisk håndsrækning til landbruget midt i den alvorligste finanskrise i årtier, har nu vist sig langt fra at blive en hjælp for alle. For der var i første omgang ros til Fødevareminister Eva Kjer Hansen, da hun foranledigede, at udbetalingen af 70 procent EU-støtten blev fremrykket til midten af oktober for at afhjælpe den stramme likviditet i landbruget.

Imidlertid er der er en række landmænd, som ikke har fået udbetalt de 70 procent af EU-tilskuddet, da de er blevet udtaget til kontrol, og derfor først kan udbetalt tilskuddet senere.

En af dem der er havnet i kontrol-problematikken er formand for Sønderjysk Landboforening, Henrik Frandsen, og han mener der bør ses på problemet omgående – for konsekvenserne kan være endda yderst alvorlige for de berørte landmænd:

- Jeg er selv én af dem, der mangler EU-tilskuddet, og vi bliver i Sønderjysk Landboforening dagligt ringet op af landmænd, der mangler pengene. I nogle tilfælde kan den manglende udbetaling udløse en regulær likviditetskrise på bedriften, forklarer Henrik Frandsen, der sammen med direktør Per Grønbæk har sendt et åbent brev til fødevareminister Eva Kjer Hansen, om problemstillingen.

Her peges der blandt andet på, at der ingen logik er i at tilbageholde de 70 procents støtte i forbnidelse med kontrol, da en eventuel korrektion i næsten alle tilfælde vil være indeholdt i de resterende 30 procent.

Læs også