Arla matcher konkurrenter

Arla indtager en andenplads blandt de største europæiske konkurrenters kamp om at tilbyde mælkeproducenterne den bedste mælkepris det seneste år.

Arla Foods har halet ind på sine nærmeste europæiske konkurrenter, viser prissammenligninger fra den hollandske organisation LTO.

I en opgørelse, der blev offentliggjort i går, ligger det dansk-svenske mejeriselskab nummer to i forhold til de nærmeste europæiske konkurrenter, når man ser på selskabernes afregningspriser på mælk det seneste år. For 15 måneder siden lå Arla på en fjerdeplads.

Arla’s gennemsnitlige afregningspris til sine leverandører for perioden august 2008-august 2009 lå på 29,19 euro pr. 100 kilo. Det er over hollandske Friesland Campina, og de tyske selskaber Nordmilch og Humana Milch. Til gengæld er det under franske Sodiaal, der har givet Arla baghjul siden januar.

I konkrete tal var Arlas gennemsnitspris til mælkeproducenterne 29,19 euro pr. 100 kilo, mens Friesland Campina betalte 27,88, Humana 26,91 og Nordmilch 24,23 euro pr. 100 kilo. Sodiaals afregningspris lå på 31.11 euro pr. 100 kilo.

Tabt terræn
I prissammenligningen for den senest opgjorte måned, august, har Arla dog tabt terræn. Her overgås mejeriselskabet både af Sodiaal og Friesland Campina (se uddrag fra opgørelsen i skemaet).

LTO har sammenlignet august-mælkepriserne fra i alt 16 europæiske mejeriselskaber. Her ligger Arla nummer ni.

Helt fremme i feltet ligger finske Hämeenlinnan Osuusmeijeri med en afregningspris i august på 38,46 euro pr. 100 kilo.

Læs også