Jægere opfordrer til jagt på svineproducenter

Medlemmer af Vemb Jagtforening opfordrer til at støtte vildsvinet ved at skyde en svineproducent. Det er i den grad en dårlig joke, mener vestjysk svineproducent. 

- Støt vildsvinet - skyd en svineavler.

Sådan lyder budskabet på de bannere som sidder i bagruden af flere af Vemb Jagtforenings medlemmer.

Ifølge jagtforeningens formand Erik Schmidt, skal skiltet på en humoristisk måde gøre befolkningen opmærksom på svineproducenternes modstand imod vildsvin i den danske natur.

Dårlig humor
Den form for humor kan svineproducent Erling Mose Pedersen dog ikke se det sjove i, og han føler sig i den grad trådt på, og dårligt behandlet af jægerne.

- Jeg vil ikke spyttes på. Som svineproducent føler jeg, at jeg har været udsat for rigelig hetz. At vi som svineproducenter nu også skal lægges for had af jægerne det havde jeg ikke forventet, siger Erling Mose Pedersen til Effektivt Landbrug. 

Han oplyser at han finder jægernes fremgangsmåde dybt kritisabel, og ser den som en mangel på respekt overfor den erhvervsgruppe, som blandt andet stiller jord til rådighed for jægerne.

Politiet siger ok
Den Vestjyske landmand har kontaktet politiet med sine frustrationer, men herfra lød meldingen, at jægerne ikke har gjort noget ulovligt, da der er ytringsfrihed i landet.

- Jeg forstår simpelthen ikke, at det kan være lovligt at true andre folk. Selvom det ikke er juridisk ulovligt, så er det en utrolig dårlig måde at kommunikere på, siger Erling Mose Pedersen

- Jeg har hørt fra flere af mine naboer i området, at de er klar til at opsige deres lejeaftaler med jagtforeningens medlemmer, hvis det er den måde, de betragter svineproducenterne, fortsætter han.

Han håber på, at jagtforeningens medlemmer vil fjerne mærkaterne fra deres biler, og undskylde overfor landbruget. Han tilføjer at Danmarks Jægerforbund også har meldt ud, at de tager afstand fra jægernes mærkater.

 

 

Læs også