Holder høsten kørende

DÆKSERVICE: Thisted-virksomheden Euro-daek er på pletten, hvis der er problemer med punkteringer i høsten. Nu har de udvidet med en ny afdeling i Nibe.

Telefonen hos Euro-daek kan godt ringe op til 30 gange om dagen her i højsæsonen, hvor der høstes. Telefonen er åben døgnet rundt hele året.

- En mejetærsker til en million kroner må bare ikke stå stille. Hvis det sker, så står både traktor og frakørselsvogne også stille, siger Tino Bakke, der er indehaver af dækvirksomheden.

- Det er helt galt, hvis det er en snitter, for så er det ofte flere vogne og traktorer samt en gummiged, der kommer til at stå stille, tilføjer Flemming Kjær, der har mere end 16 års erfaring indenfor branchen.

De to har arbejdet sammen siden 2005, hvor Tino Bakke startede virksomheden Euro-daek op. Efterhånden er virksomheden blevet mere og mere specialiseret i det tunge skyts, som de kalder det, til landbrug, industri og entreprenørbranchen.

De forhandler alle dæktyper og -fabrikater, og typiske opgaver indenfor landbruget er både gyllevogne, traktorer, fodermaskiner og vogne.

- Stort set alt, fortæller Tino Bakke, der også sælger og servicerer dæk til personbiler, varebiler, trailere, ATV, havetraktor og meget mere.

På stedet
Til hasteopgaverne har virksomheden fuldt udstyrede lastbiler, der kan klare også de helt tunge opgaver på stedet. Det gælder både lapning og skiftning af dæk i alle størrelser.

- Det er nødvendigt, at vi har det hele med, fortæller Tino Bakke om en af lastbilerne, hvor der er både donkraft til 50 ton, kompressor og slanger fra 4 til 42 tommer.

Hjemme i Thisted har virksomheden et stort reservedækslager med dæk i stort set alle typer. Derfor kan den forulykkede maskine straks køre videre med et lånt dæk, mens det punkterede repareres på værkstedet.

Er hullet i dækket ikke så stort, kan det lappes midlertidig på stedet, ellers skal det med tilbage på værkstedet og vulkaniseres.

I mange tilfælde er det en billig løsning på cirka 3.000 kroner afhængig af størrelse og type i forhold til et nyt dæk til op til 52.000 kroner.

Skal dækkes skiftes tager det cirka en time. Kan det lappes på stedet, tager det cirka en halv time.

Hårde forhold
I år ser Euro-daek mange punkterede dæk. Høj sol gør jordoverfalden hård.

- Derfor kan maskinen ikke trykke stenen ned i jorden, men den ryger op i dækket i stedet for, forklarer Tino Bakke.

Udvider området
Den rullende dækservice har hidtil kørt ud fra værkstedet i Thisted, men nu udvides virksomheden til to fuldt udstyrede lastbiler med en bil i Nibe.

- Vi måtte sige nej til flere og flere for at undgå, at kunderne skulle vente for længe, så derfor besluttede jeg at ansætte en mand mere, fortæller Tino Bakke.

Den nye mand er Thomas Thomsen, der oprindeligt er uddannet lastvognsmekaniker og kommer fra en stilling hos Still Trucks. Med hans kompetencer udvides forretningsområdet nu også til at omfatte årlig truck-service.

Thomas Thomsen kommer til at dække området omkring Fjerritslev, Jammerbugt og Nibe, mens Thisted-afdelingen dækker i en radius på cirka 75 kilometer omkring Thisted.

Mød Euro-daek
Euro-daek udstiller rundt omkring i landsdelen på blandt andet dyrskuer, ved pløjestævner og traktortræk.

- Vi har travlt i det daglige, så vi kan godt lide, at vi har god tid til at snakke med kunderne ved arrangementerne, siger Tino Bakke, inden han er på vej til næste opgave, hvor en gummiged er punkteret.

Læs også