Smågrisenotering: Ser da lidt mærkeligt ud

UNDREN: I gode tider ser det ud til, at det er soholderne, der tjener mest, mens det i krisetider, er dem, der taber, siger Torben Poulsen, formand for Danske Svineproducenter

Lommeregneren skal nu frem hos Danske Svineproducenter. Man kan nemlig ikke forstå de mekanismer, der spiller ind.

- Det undrer os lidt. I krisetider der ser det altid ud som om, det er so-holderne, der klarer sig dårligst, imens - når vi har gode tider, så er det dem, der tjener mest. Det er et fakta, siger Torben Poulsen, formand for Danske Svineproducenter.

Han understreger, at det ikke er fordi, han mistænker de folk, der laver den beregnede smågrisenotering, for at gøre noget forkert. Det er simpelthen bare en undren.

- Vi vil bare, når vi får et ledigt øjeblik, lige regne det hele igennem. For får de nu også de hele med? Tager de højde for alle parametre? Som det er nu, kan det se ud som om, at det ikke er dynamisk nok, siger Torben Poulsen.

I den ideelle verden skulle de to verdener nemlig følges ad, således at der var en balance mellem indtjeningen hos både slagtesvineproducenterne og soholderne uanset tiderne.

- Jeg ved godt, at man kan forhandle om tillæg til den beregnede smågrisenotering, og så burde det jo gå op på den måde, men det er ikke det, vi ser, i den virkelige verden, siger Torben Poulsen.

Læs også