40 år med børn og dyr

Det er ikke kun Roskilde Dyrskue, der kan fejre 40 års jubilæum denne sommer. Også de mindste skal feste, når 4H slår dørene på for Børn og Dyr på Bregentved.

- For mig er Bregentved blevet et af de helt store højdepunkter på året – lidt ligesom juleaften, fortæller 4H konsulent Dorte Kimer, få dage inden årets store jubilæumsskue, Børn og Dyr på Bregentved, løber af stablen for 40. gang. Det sker i weekenden den 28. og 29. juni.

Dorte Kimer har været med på Bregentved lige siden, hun bare var et par måneder gammel, og som barn har hun udstillet alt fra storebrors får, over kaniner og senere hest. I det hele taget er skuet en tradition for mange sjællandske landmandsfamilier, hvoraf flere er i gang med tredje generation på dyrskuet. De kan mindes gamle oplevelser på den særlige Bregentved Cafe, hvor der bliver udstillet fotos, historier og gamle præmier fra alle årene på Bregentved.

Skue for kæledyr
En af årets nyheder er kæledyrskuet. For første gang kan alle udstille deres kæledyr, også selv man ikke er medlem af en 4H klub. Alle dyrene skal i ringen lørdag og vil blive bedømt af dommere, ligesom det store skue for 4H børnene.  Der er allerede omkring 30 tilmeldte til kæledyrskuet, lige fra geder over marsvin til kaniner og endda en enkelt slange.

Som sædvanlig er der også meget at se på for hestefolket. Der er stort islændershow, kvadrilleridning med frederiksborgheste, ponylege, køreshow og ikke mindst »hestehviskeren« Shane Mosele.

James Bonds stuntman
Skuet byder også på hæsblæsende action fra Bügler-Tonelli familien, som er kendt for at løbe på line fra kirketårn til kirketårn i 50 meters højde. Alphonse Bügler har blandt andet været stuntman i James Bond filmen Moonraker, og på Bregentved løber de op og ned ad en lang line i 42 meters højde, kører motorcykel på line og laver akrobatik på en svajmast i 62 meters højde.

- Jeg glæder mig meget til at se luftnummeret, - det er i verdensklasse og en ekstra jubilæumsgave til vores besøgende i år, fortæller 4H konsulent Dorte Kimer, som har smugkigget luftakrobatikken.

Men Bregentved byder også på mere jordnære shows som dogdancing, klovnecirkus, opvisninger af lokale foreninger, forskellige brugshunde, tryllekunstner og ballonmagi. Der er også mulighed for, at køre på ethjulede cykler, og se De tre Bukke Bruse i en særudgave med geder på skuespillerlisten. Og meget, meget mere.

Læs også