Vi har ikke haft overflødige medarbejdere

NEDSKÆRINGER: 57 medarbejdere mistede i tirsdags jobbet i Mejeriforeningen på grund af indtrædelsen i den nye organisation Landbrug & Fødevarer.

- Det er utrolig trist, lyder det fra Mejeriforeningens direktør, Michael Stevns.

I tirsdags var han med til at afskedige 57 medarbejdere, eller hvad der svarer til fire ud af ti medarbejdere i Mejeriforeningen. Afskedigelserne har fundet sted bredt i alle afdelinger, fortæller Michael Stevns.

At man kunne skære så mange medarbejdere væk på ét hug på grund af, at man er trådt ind i den fælles paraplyorganisation, Landbrug & Fødevarer, er dog ikke ensbetydende med, at der har siddet en masse overflødige medarbejdere i overflødige stillinger.

- Nej, det kan jeg love dig for, at der ikke har. Vi er ejet af landmænd, og er der noget, som de er opmærksomme på, så er det at holde omkostningerne nede. Vi har været trimmet helt ind, så meget som det er muligt, siger Michael Stevns.

Tager tid
Han fortæller, at man på nuværende tidspunkt ikke kan sætte noget tal på, hvor mange millioner kroner, som Mejeriforeningen sparer ved at gå med i den nye organisation. Arbejdet med den praktiske etablering af organisation kører stadig på fuldt tryk.

Ifølge Mejeriforeningens har en ledergruppe arbejdet på at hjælpe så mange som muligt af de 57 afskedigede videre i andre job. Blandt andet derfor har den konkrete afskedigelsesproces kunnet begrænses til et farvel til 43 medarbejdere.

Læs også