Bent Juul stopper som formand for Mejeriforeningen

BESLUTNING: Mejeriforeningen skifter formand. Bent Juul Sørensen afløses af Jan Toft Nørgaard.

Bent Juul Sørensen har efter 11 år i Mejeriforeningens bestyrelse – heraf de seneste 3 år som formand - besluttet sig for at stoppe som formand for Mejeriforeningen pr. 1. juli 2009.

Dette meddelte han i går på en ekstraordinær generalforsamling i Mejeriforeningen.

Bent Juul Sørensen, der tidligere har udtrykt skepsis over for, at Mejeriforeningen skulle tilslutte sig Landbrug & Fødevarer, har siden et bestyrelsesmøde for nylig i foreningen hilst den velkommen.

I dag er han sikker på, at den ny organisation vil få styrke og gennemslagskraft i arbejdet fra jord til bord.

- En ny organisation har brug for nyt engagement og nye folkevalgte. Derfor er det helt naturligt, at jeg med min beslutning giver plads til nye kræfter til at løse den vigtige opgave, der ligger foran os og hele fødevareerhvervet. Jeg vil ønske Landbrug & Fødevarer held og lykke med det politiske arbejde fremover, siger Bent Juul Sørensen i en pressemeddelelse.

Han afviser over for Effektivt Landbrug at kommentere sin beslutning yderligere.

Jan Nørgaard formand
Bent Juul Sørensen fortsætter efter sin fratrædelse i en række andre hverv, herunder sit bestyrelsesarbejde i Arla Foods’ bestyrelse. Han arbejder for øjeblikket i 21 bestyrelser, fonde og udvalg, heraf 9 som formand.

Ny mand i formandsstolen bliver Jan Toft Nørgaard, som i lighed med sin forgænger sidder i Arla Foods’ bestyrelse. Jan Toft Nørgaard har været næstformand i Mejeriforeningens bestyrelse de seneste tre år.

Posten som næstformand besættes af Steen Nørgaard Madsen (Arla Foods).

Mejeriforeningen besluttede i går på en ekstraordinær generalforsamling at tilslutte sig landbrugets og fødevareerhvervets fælles organisation Landbrug & Fødevarer.

Tilslutningen sker pr. 1. juli 2009, og betyder, at en lang række opgaver fremover vil blive løst i fællesskab med landbrugets øvrige brancher, og at brancheorganisationen tilpasses den nye organisation.

Dette betyder gennemgribende forandringer rent organisatorisk, idet en række fagområder fremover skal varetages af den kommende fælles organisation for landbrugs- og fødevareerhvervet. Mere konkrete detaljer ønsker Mejeriforeningen ikke at oplyse om på nuværende tidspunkt.

Mejeriforeningen har 143 medarbejdere fordelt på hovedkontoret i Århus og en afdeling i Bruxelles.

Læs også