Stopper som formand

FORMANDSSKIFTE: LandboSyd skal på generalforsamlingen den 4. marts vælge ny formand, da Henrik J. Enderlein ønsker at forlade formandsposten.

Henrik J. Enderlein stopper som formand for LandboSyd, der har hovedsæde i Aabenraa.

- Jeg brænder for LandboSyd og for det, virksomheden står for. Men jeg har også personligt mange spændende aktiviteter kørende, som tager en del tid, lyder det fra den nu afgående formand Henrik J. Enderlein.

Han tilføjer, at det derfor er det nu, hvor der er god stabilitet i virksomheden, og hvor flere store fremadrettede beslutninger venter i landboforeningen, at der skal ske et formandsskifte.

Formanden aflægger sin sidste beretning på landboforeningens generalforsamling på Gråsten Landbrugsskole den 4. marts. Efterfølgende skal generalforsamlingen vælge ny formand.

Nyt center, ny formand
Blandt de store beslutninger, LandboSyds ledelse skal træffe i den kommende tid, er planerne om at bygge et nyt rådgivningscenter i Aabenraa. Et center, der skal være et videns- og rådgivningscenter for fremtidens landbrug.

Centeret skal samtidig danne den daglige ramme for de nuværende kvalificerede rådgivere, ligesom centret skal kunne tiltrække og fastholde kompetente medarbejdere i fremtiden. 

Opførelsen af et nyt rådgivningscenter er en beslutning, som i sin udførelse, flytning og stabilitet vil strække sig over en periode på 2 - 4 år, vurderer Henrik J. Enderlein.

- Jeg finder det naturligt, at LandboSyds formand kan følge byggeprojektet helt til dørs. Og derfor er det naturligt med et formandsskifte nu, inden de afgørende beslutninger træffes, siger den afgående formand.

I Henrik J. Enderleins formandsperiode har LandboSyd været inde i en rivende udvikling.

Udover de grundlæggende rådgivnings- og serviceområder har der været en betydelig udvikling omkring højt kvalificeret rådgivning indenfor natur og miljø, økologi, HR, finans- og formueforvaltning, ejendomsafdeling, udlandsrådgivning og svinerådgivning.

LandboSyd beskæftiger i dag 112 medarbejdere.

Læs også