Over 400 til fynsk svinemøde

REKORD: FynVet formåede at trække ikke mindre end 434 fynske svineproducenter og ansatte til deres altid populære årsmøde.

FynVet serverede aktuel faglighed og farmer food, da der tirsdag aften blev afholdt årsmøde i Ryslinge Hallen. Hele 434 fynske svineproducenter og ansatte var mødt op for at høre sidste nyt på svinefronten, hvilket absolut er rekord.

I bedste Tour de France stil blev årets vindere i den såkaldte »Griseliga« kåret ved årsmødet.

Hele 30 fynske besætninger deltog i konkurrencen, der er forløbet i fjerde kvartal 2008, og den gule førertrøje gik i år til Team Michael Rasmussen (!), der i besætningen i Glamsbjerg har 660 årssøer, 30 kilos produktion og opfedning af 3.500 slagtesvin. De opnåede den højeste samlede score, ligesom deres E-rapport også viste flotte tal som 30,7 fravænnede grise pr. årsso, 13,4 fravænnede grise pr. kuld og 0,9 procent døde i klimastalden i konkurrenceperioden fra 1. oktober til 31. december 2008.

Førstepræmien udløste den gule førertrøje til holdet og en tur til Paris. Til de øvrige kategorier i konkurrencer var der også førertrøjer i de klassiske Tour de France farver.

Læs også