Mælken falder med med 31,4 øre

BILLIGMÆLK: Noteringen til Arla-leverandørerne falder med 31,4 øre pr. kilo til 232,4 øre. Dette, samt et stramt 2009-budget blev besluttet på Arlas bestyrelsesmøde sent i går eftermiddag.

Arla Foods notering til sine andelshavere sættes ned med 31,4 øre til 232,4 øre pr. kilo mælk. Noteringen for økologisk mælk vil blive nedsat tilsvarende og lander dermed på 300,3 øre pr. kilo.

Det blev besluttet på koncernens bestyrelsesmøde i går eftermiddag, hvor også budgettet for 2009 blev godkendt. Et budget, bestyrelsen selv kalder stramt og med den tydelige konsekvens af den globale finanskrise, at der i alle dele af virksomheden skal kigges efter besparelser og effektiviseringer.

Koncernledelsen forventer, at finanskrisen kan blive langvarig og derfor vil der komme en række tiltag til at afhjælpe de stramme muligheder for indtjening. Selvom 2009-budgettet vil forfølge den lagte strategi fra efteråret med udvikling af et stort antal nye produkter, vil der komme tiltag, der skal imødegå en forventet omsætningsnedgang, forlyder det.

Læs også