Pelsen faldt

DECEMBER-AUKTION: Både prisen og salget faldt med omkring 20 procent, på pelsårets første auktion.

Det blev en rigtig dårlig start på pelsåret, da Kopenhagen Fur på december-auktionen satte 1,2 millioner minkskind under hammeren. Prisen blev 21,7 procent lavere end på september-auktionen, og salget raslede ned med 20 procent.

Kun Pearl Velvet hanner blev solgt 100 procent, men også med et prisfald på 20 procent.

December-auktionen er traditionelt den mindste auktion i årets løb med et udbud på kun godt seks procent af årsproduktionen, der i år kommer til at runde 19 millioner skind.

- Prisen er et udtryk for, at der er solgt for lidt i detailleddet her først på den kolde sæson. Så vi venter alle med spænding først på januar og februars detailsalg og derefter på prisen på årets anden auktion i februar, siger formanden for Kopenhagen Fur, Erik Ugilt Hansen, Hobro.

Omkostningsjagt i gang
- Koldt vejr i den kommende periode kan være med til at sætte detailsalget i vejret. Men situationen skal også ses i sammenhæng med, at der er lavt salg indenfor alle brancher, påpeger formanden.

Han nævner specielt manglende salg i Rusland, mens salget i Kina er knap så hårdt presset.

- En sådan auktion skærper hele branchens fokus på omkostningsjagt, så vi kan gøre os endnu mere konkurrencedygtige i fremtiden, siger han og afviser at gætte på de kommende priser.

- Det er op til vejret, detailsalget, markedet og finanskrisen, siger han.

 
- Med den salgsprocent der var, blev prisen denne gang ikke sat for alvor, siger kommunikationschef Sander Jacobsen.

I forbindelse med auktionen blev skindforskuddet på mink fastsat til 145 kroner for hanner og 90 kroner for tæver.

Læs også