Møberg: Det er helt forkert

HAR HOLDT ORD: Landsforeningen af Danske Mælkeproducenters kritik af Arla Foods preller af på formanden.

Arla Foods har holdt sit ord og afregnet lige så godt som Peer-gruppen. Det fastslår formanden for Arla Foods, Ove Møberg.

- Man skal være fair, når man læser i statistikkerne. Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter og alle andre kan selv gå ind og se måned for måned, at i slutningen af 2007 var Peer-gruppen foran os, men de første otte måneder af 2008 var vi foran.

- Deres prisløft startede før vores, og vi kom først med i december 2007. Dengang sagde vi, at vi var kommet to måneder bagefter med priserne, men at vi ville holde noteringen tilsvarende længere, når priserne på spotmarkedet faldt. I dag kan jeg og alle andre se, at det løfte har vi holdt, og jeg vil endda sige, at vi har holdt priserne betydeligt længere end de to måneder, siger Ove Møberg til Effektivt Landbrug.

Han tilføjer:

- De seneste 3-6 måneder, ja vel næsten hele 2008 indtil videre, har vi helt klart ligget i den rigtig gode ende af prisskalaen. Selv med den prisnedsættelse, vi kommer med nu, vil jeg stadig mene, at vi prismæssigt er blandt de bedste af de mejerikoncerner, vi normalt sammenligner os med.

Arlas offentliggørelse af sin mælke-prissænkning får en hård medfart af formanden for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, Peder Mouritsen.

- Rygterne var blevet sat godt i gang, og det er naturligvis ikke en tilfældig strategi. Så håber ledelsen på, at reaktionen er mildere. Det er lidt ligesom at se fyrværkeri: Man kan se, at lunten brænder, og man ved, at der kommer et brag. Det er kun et spørgsmål om i hvilket sekund, det sker, siger Peder Mouritsen, og tilføjer:

- Tidspunktet for nedsættelsen er naturligvis ikke tilfældigt. Udmeldelsesfristen er lige overstået, så andelshaverne bliver som leverandører, hvor de er, og det kan der ikke ændres på i de kommende 12 måneder.

Ove Møberg, formand for Arla Foods, afviser totalt kritikken fra Peder Mouritsen. På spørgsmålet om Arla har haft en bevidst strategi for offentliggørelse af prissænkningen svarer han:

- Absolut ikke. Det er grebet fuldstændigt ud af luften. Vi holdt bestyrelsesmøde i går (i forgårs, red.), og lige så snart vi kunne komme til det, offentliggjorde vi beslutningen. 

Læs også