Bunden er nået

HVEDE: På hvedebørsen i Chicago har vi set markante prisstigninger i denne uge, og dermed ser det ud til, at markedet er i færd med at »bunde« ud.

Efter en meget lang nedtur på hvedemarkedet igennem det meste af sommeren har denne uge budt på meget markante prisstigninger på hvedebørsen i Chicago.

Stigningerne blev paradoksalt nok sat i gang, da USDA offentliggjorde deres august WASDE rapport og satte deres forventninger til dette års hvedeavl op med 7 millioner ton i forhold til deres tidligere estimater.

Priserne bliver imidlertid sendt op alligevel, fordi det ser ud til, at markedet er i færd med at danne en bund, og dermed vælger de spekulanter, som har satset på prisfald at forlade markedet, og de skal derfor købe deres salgskontrakter tilbage med støtte til priserne til følge. 

Der er ingen tvivl om, at den spændende historie finder man på det amerikanske svinekødsmarked i denne periode.

Priserne er steget markant på børsen i Chicago, og vi har set tekniske gennembrud på de amerikanske svinekødspriser, der kan argumenterer for flere markante stigninger i de kommende måneder.

Dertil kommer en ændring af den korte dollar trend fra ned til op. Dermed vil der blive gode muligheder for det danske svinekød, når det skal konkurrer med det amerikanske på verdensmarkedet.

I denne uge har markedet på begge sider af Atlanterhavet imidlertid korrigeret lidt. I Europa venter man på, at sommerferien når sin afslutning i flere af de store forbrugerlande, og i USA har spekulanterne trukket sig for en stund, fordi vi ser markante stigninger på hvede, majs og soja efter USDA offentliggjorde deres månedlige WASDE rapport i tirsdags.

Med stigningerne på afgrøderne stiger foderomkostningerne igen, og det kan naturligvis få indflydelse på udbuddet af svinekød.

     

Læs også