Århus Amt bøjer sig for landmænd

(EFFEKTIVT LANDBRUG) 13 landmænd i det østjyske satte hårdt mod hårdt, da Århus Amt gjorde krav på forkøbsret af jord til vådområde langs Lyngbygårds Å ved Galten. Nu kaster amtet håndklædet i ringen.

Århus Amt dropper sit krav om forkøbsret til 6,5 hektar jord i Sjelle ved Galten i det østjyske, der skulle omdannes til vådområde langs Lyngbygårds Å.

Frafaldet sker, efter at 13 landmænd i området afbrød enhver forbindelse til amtet, der i øjeblikket er ved at sikre sig 188 hektar jord, som skal indgå i projektet. Noget der hidtil er sket på frivillig basis.

- Nu har de trukket sagen tilbage, og så kan vi vel komme videre. Vi er ikke imod projektet, men det skal foregå på en ordentlig måde, siger Johannes Nielsen, Rohde - én af de lokale landmænd, der fik amtet på andre tanker.

Nu skal inddragelsen af jord igen ske på frivillig basis, som lodsejerne hele tiden har været stillet i udsigt, og Johannes Nielsen håber på, at der nu igen kommer en dialog i gang med amtet.

- Det kommer nok til at tage lidt tid, men nu tager vi os en fornuftig snak, og så er jeg sikker på, vi nok skal finde en løsning, siger han.

Det var i går ikke muligt for Effektivt Landbrug at træffe formand for Århus Amts Miljø- og Trafikudvalg, Erik Poulsen (V), for en kommentar, men til Midtjyllands Avis siger han:

- Vi skal ikke have en strid om seks en halv hektar eng til at ødelægge et vådområde, der vil blive på over 180 hektar (…) Derfor har vi valgt at smide håndklædet i ringen.

Læs også