Fynske Hereford tyre til Finland

(LANDBRUG FYN) BI Hereford i Vester Hæsinge solgte på Agromek to tyre til kendt finsk avler.

To fynsk opdrættede Hereford tyre skal i de kommende år sætte deres præg på kødkvægavlen i Finland.

BI Hereford, der ejes af Keld Balle og Aase Ingerslev, Vester Hæsinge, udstillede på januars Agromek-messe i Herning to tyre, den 21 måneder gamle Mandix Valiant, der er efter Sandstone, og den ni måneder gamle BI Alicante, der er efter Herefordforeningens insemineringstyr, Kragelund Tarzan.

Begge tyre blev ved bedømmelsen på Agromek nummer to i deres respektive hold, og begge blev straks efter solgt til en kendt finsk Hereford-avler. Så snart, de veterinære formaliteter er på plads, bliver de to fynske tyre sendt til Finland. Det sker formentlig inden for en måneds tid.

- Tyrene var slet ikke sat til salg, og det var faktisk meningen, at de skulle have været med på Det fynske Dyrskue til sommer, fortæller Keld Balle. Men umiddelbart efter bedømmelserne på Agromek kom Finlands Herefords »grand old lady«, Mariana von Limburg Stirum, der ejer Koskis Hereford i Koskenkartano i det sydvestlige Finland, hen og spurgte, om vi ville sælge den store tyr.

- Der var ikke så meget diskussion, supplerer Aase Ingerslev. Damen ville give det, vi forlangte for tyren, så vi blev hurtigt enige. Derpå kom der en hollænder, som ville købe den lille tyr. Men han ville ikke give nok for den, og enden på historien blev, at den finske dame købte dem begge to - til den pris, vi forlangte.

TEKST: ANDERS KURT SIMONSEN

Læs også