Vinderkøer gi’r fløden

(LANDBRUG FYN) Stor interesse for at være med til Danmarks første gårdkoncert med »musik for folk og fæ« i Blanke i morgen torsdag. Efter successen på Det Fynske Dyrskue lover gårdejer Per Hansen, at publikum kan smage mælk fra hans modelkøer.

- Vi synes, det tegner helt godt. I den sidste tid er der for alvor blevet rift om billetterne, og billetsalget har allerede passeret de 450. Der er stadig en del billetter, men da der trods alt er et begrænset antal pladser, skal man nok ikke vente med at sikre sig billetter, hvis man vil opleve denne helt specielle og spændende aften.

Det siger formanden for LandboFyns skole- og samfundskontaktudvalg, Vibeke Nielsen, Uggerslev. Hun og et udvalgsmedlem, Per Hansen, Blanke Østergaard, er initiativtagerne bag det utraditionelle arrangement »Koncert i Kulturlandskabet« med undertitlen »Musik for Folk og Fæ«, der som Danmarks første gårdkoncert afvikles i et stort telt midt på Blanke Østergaards græsmark i morgen torsdag, den 16. juni kl. 18-23.

Aftenens program starter med spisning i eller uden for teltet, hvis sider kan rulles ned, så publikum kan nyde udsigten over det smukke nordvestfynske landskab - og Per Hansens jerseykøer.

Man kan enten købe en spisebillet til en lækker kold anretning med brød, eller man kan selv tage mad med. Blot skal drikkevarerne købes på stedet.

Som et ekstra indslag lover Per Hansen at give fløde til aftenkaffen fra to af hans jerseykøer, som på dyrskuet blev placeret på fløjen af dommerne.

I øvrigt var det første gang den vestfynske mælkeproducent var på dyrskue i Odense med jerseykøer. For år tilbage har han udstillet røde køer.

Derfor var det en ekstra stolt dyrskuedebutant, der sammen med sine tre døtre viste vinderkøerne frem i fredags på dyrskuepladsen.

- Og naturligvis skal publikum da ha’ lov til at smage deres mælk på sådan en aften, lød det fra Per Hansen, der ellers var tæt ved at sende afbud til dyrskuet på grund af travlheden med forberedelserne til det store arrangement i morgen.

- Så er der blot tilbage at håbe på godt vejr. Hvis det arter sig, mon ikke der så kommer 700-800 mennesker.

Koncertprogrammet er lagt i hænderne på vokalgruppen BaSix samt sangeren Jesper Lundgaard, der glæder sig til at komme og levere et stort Elvis-show med sine egne fortolkninger af Elvis Presleys kendte repertoire.

Under spisningen og op til selve koncerten bliver der underholdning ved de lokale musikskoler med grupper som »Hø og Halm« og »Byens Bedste Band«.

Spisebilletterne koster 175 kroner for to personer. Koncertbilletterne koster 150 kroner pr. person. Man kan købe billetter både gennem LandboFyn og www.fynsbilletten.dk - samt ved indgangen til koncerten.

- Koncert-arrangementet handler først og fremmest om samfundskontakt. Derfor håber vi naturligvis, at så mange som overhovedet muligt vil møde op i morgen og få en festlig og hyggelig aften, siger Vibeke Nielsen.

TEKST: ANDERS KURT SIMONSEN

Læs også