Orkanens »milde« vinde

(LANDBRUG SYD) Heller ikke denne gang slap området for skader, men de var langt mindre end i 1999.

Orkanen forrige weekend nåede ikke nær samme styrke som den orkan, der 3. december 1999 hærgede i det syd- og sønderjyske område med store skader til følge.

Det betyder dog langt fra, at orkanen er gået stille af. Også denne gang trak vindene spor efter sig her i området i form af både væltede træer, afblæste tagplader og -sten og tage, der fik et træ ned over sig.

Nygaards Planteskole ved Vejen blev hårdt medtaget for fem år siden – også denne gang var orkanen hård ved gartneriet. Især et af drivhusene blev hårdt medtaget. For at undgå ødelæggelse af husets plastsider var de rullet op, men på vejen gennem drivhuset tog vinden en del af tag og sider med sig.

Ud over skaderne på det ikke engang et år gamle drivhus må også en del af planterne kasseres – glasstykker er landet nede i potterne, og det er umuligt at fjerne alt. Med glasstumper i potten vil risikoen for skader på hænderne hos kunderne i forbindelse med omplantning blive for stor.

Hos genboen til gartneriet er et stråtag blæst ned, og rundt i området er håndværkere i fuld gang med at udbedre skaderne, der blev noget mindre end for fem år siden.

Læs også