Advanta A/S bliver fransk

Frøfirmaet Advanta A/S med afdelinger i Hedensted og Sorø får nu franske ejere, idet det meddeles, at Advanta Netherlands Holdings BV, Advanta-koncernens moderselskab, har indgået en aftale om at sælge sine europæiske markfrøaktiviteter til Limagrain i Frankrig.

Advanta beholder sine globale sukkerroeaktiviteter og sine aktiviteter i Australien, Asien og Sydamerika, herunder også joint venture-virksomhederne.

Salget omfatter Advanta’s europæiske aktiviteter inden for majs, græsser, korn, vinterraps, solsikker, løg, ærter samt roefrø. Salget inkluderer også græsforædlings- og licensvirksomheden i Albany, Oregon, USA og den nordamerikanske solsikkevirksomhed, der ligger North Dakota i USA.

David Buckeridge, koncerndirektør for Advanta, siger i forbindelse med salget:

- Vi mener, at vore forædlingsprogrammer vil være et stærkt bidrag til Limagrain’s øvrige aktiviteter. Limagrain er en engageret og langsigtet investor i planteforædling og global aktør i frøbranchen, der kan udvikle disse programmers stærke sider.

Forudsat EUs godkendelse vil salget finde sted ved udgangen af februar måned 2005. Advanta A/S producerer i samarbejde med danske landmænd kløver- og græsfrø, som hovedsageligt eksporteres. Derudover har Advanta A/S et omfattende salg af majs og græs til danske landmænd.

Læs også