Redaktørskifte hos EFFEKTIVT LANDBRUG

Bøje Østerlund afløser Jacob-Lund Larsen. Samtidig søges ialt fire nye medarbejdere til Effektivt Landbrug, Landbrug FYN og Landbrug SYD.

Fra årsskiftet har Bøje Østerlund overtaget stillingen som ansvarshavende redaktør på Effektivt Landbrug. Bøje Østerlund har siden efteråret 2000 været ansat som faglig skribent på Effektivt Landbrug, men overtager nu det overordnede redaktionelle ansvar på bladet.

Skiftet sker som følge af, at den hidtidige redaktør, Jacob Lund-Larsen, har valgt at blive freelancejournalist.

- Min beslutning skyldes ikke mindst, at en redaktørstilling relativt langt fra min bopæl på Vestfyn og et familieliv med kone og to små børn kan være en vanskelig kabale at få til at gå op. Og på den baggrund har jeg nu valgt et job, hvor jeg primært kan arbejde fra mit hjem, siger Jacob Lund-Larsen.

Den nu forhenværende redaktør vil fortsat være knyttet til Effektivt Landbrug - men altså nu på freelancebasis. Fra 1. februar vil han ligeledes på freelancebasis være tilknyttet handelsrådgiver Palle Jakobsens firma Agrocom.dk.

- Agrocom og Effektivt Landbrug vil være mine klart største kunder. Men er der firmaer i landbrugsbranchen, som synes de kan bruge mig til at løse nogle af deres fremtidige kommunikationsopgaver, er jeg naturligvis åben for et samarbejde, slutter Jacob Lund-Larsen.

Siden Effektivt Landbrug i 2000 blev overtaget af medievirksomheden Landbrug Fyn A/S i Langeskov på Fyn, hvorfra også bladene Landbrug Fyn, Landbrug Syd og senest den polske landbrugsavis Wiadomos`ci Rolnicze udgives, er det gået støt fremad for bladet.

- Effektivt Landbrug har nu befæstet sin position og bevist sit værd som landbrugets uafhængige blad, der uge efter uge lever op til sit formulerede formål om »at sikre åben og uafhængig debat og orientering om struktur og udvikling i danske landbrugsforsynings-, forarbejdnings- og afsætningssektorer. Herunder, at give den bedst mulige orientering om produkter og metoder, der har betydning for effektive landmænd i Danmark«, siger Bøje Østerlund.

- Det formål og den redaktionelle linje, der er lagt, har gennem de seneste års succes bekræftet sit værd og position i dansk landbrug. Og selv om landbrugserhvervet i disse år undergår en voldsom strukturtilpasning og tæller stadig færre professionelle landbrug, er det jo ikke ensbetydende med stilstand. Tværtimod er der fortsat stort behov for information og fokus på nye metoder og teknologier, der er tilpasset tidens og ikke mindst fremtidens krav, lyder det fra den nye redaktør.

Som det allerede er annonceret, søger Effektivt Landbrug i forbindelse med redaktørskiftet forstærkning på redaktionen i form af en faglig skribent til bladet.

Desuden søges en redaktionsmedarbejder til redaktionen i Langeskov, en skribent til Landbrug SYD i Brørup, samt en mediekonsulent/annoncekonsulent til Landbrug FYN. Se stillingsannoncerne ved at klikke øverst på hjemmesidens forside.

Læs også