Producerer mælk fra 17.000 køer

(Effektivt Landbrug) Hollandske Alex van Bakel kommer til Vingsted Centret for at fortælle om sin gigantiske mælkeproduktion i Holland og USA.

Alle mælkeproducenter er velkomne, når verdens formodentlig største mælkeproducent, hollandske Alex van Bakel, gæster Vingsted Centret tirsdag den 16. november.

Her vil den hollandske storproducent i tidsrummet fra klokken 11 til 15 fortælle om, hvordan det er at drive en hollandsk kvæggård med 1.000 køer, mens man sammen med sine brødre driver to gårde med 3.000 og 5.000 malkekøer i USA. Desuden er familien deltager i flere andre produktioner, så man samlet set producerer mælk fra 17.000 køer på verdensplan.

Det er Karruselrådgivningen og det private rådgivningsfirma, Danace, som drives af Christien Bas, der inviterer til mødet.

- Karruselrådgivningen var i år sammen med 24 kvægbrugere på besøg i Holland hos Alex van Bakel. De var så begejstrede for hans måde at fortælle på, at de foreslog, at rådgiverne inviterede Alex van Bakel til Danmark, fortæller chefkonsulent Susanne Pejstrup fra Østlige Øers Kvægbrugsrådgivning.

Bag Karruselrådgivningen står Landbosyd v. Anna Mette Ugelvig, LandboFyn v. Laurits Rasmussen, LRØ v. Søs Ancker og ØØK v. Susanne Pejstrup. Danace v. Chistien Bas havde arrangeret turen til Holland, og hun er som nævnt også medarrangør af mødet i Vingsted.

Tilmelding, som er nødvendig, kan ske til et af de arrangerende rådgivningsfirmaer.

Læs også