- Vi er ikke samfundsnassere

(LANDBRUG SYD) Formanden for Det Østjyske Fællesskue i Horsens, Jens Ejner Christensen, rettede skarp kritik mod politikere, der nu kritiserer landbruget for at tage mod den støtte, politikerne selv har vedtaget.

- Jeg er som landmand grundig træt, at jeg skal udstilles som en samfundsnasser, når blot jeg modtager den landbrugsstøtte, som et demokratisk valgt politisk flertal har bestemt, at jeg skal have. Og kæden hopper da helt af, når politikere hævder, at landmænd af moralske årsager bør sige nej til støtten - vel at mærke den støtte, som de selv samme politikere har været med til at vedtage.

Den bredside fyrede formanden for Det Østjyske Fællesskue, Jens Ejner Christensen, af i forbindelse med åbningen af årets dyrskue i Horsens fredag formiddag.

- Jeg vil også gerne udtrykke min dybeste foragt for den offentliggørelse, der fandt sted i sidste uge af samtlige danske landmænd, der modtager støtte. Det eneste, denne offentliggørelse bidrager til, er til at skabe mistillid til landmanden, påpegede Jens Ejner Christensen.

Han er dog frisk til at genskabe noget af den tabte goodwill, og det kan netop et dyrskue være med til, og han glædede sig over at kunne byde velkommen til det 135. fællesskue i Horsens.

- Det er fornøjelse at byde velkommen til alle udstillerne, der er mødt op med deres dyr her på skuet, og det er en fornøjelse at byde velkommen til alle andre udstillere rundt på pladsen. Vi er meget glade for den opbakning, der er bag netop vores dyrskue.

- Dyrskue er jo en kombination af faglige præstationer, kontakt mellem land og by og selvfølgelig afslappet samvær - intet kan undværes. Dyrene i staldene er det bærende element i et dyrskue. Her er det ofte mange års arbejde med avl inden for forskellige racer og typer af dyr, der skal fremvises. Dyrene beundres af både fagfolk og ikke sagkyndige, og vi imponeres alle lige meget, hvad enten vi har forstand på dyrene eller ej, konstaterede formanden.

Dyrskuet følger op på en uge, hvor Horsens var i mediernes søgelys i forbindelse med to koncerter:

- Horsens er jo for tiden vært for den ene store begivenhed efter den anden. Tirsdag og onsdag var Poul McCartny attraktionen, og fredag og lørdag dyrskuet, og uden sammenligning i øvrigt, så er det jo hver for sig to stor begivenheder, konstaterede Jens Ejner Christensen.

Sandsynligheden for et gensyn med Poul McCartny i Horsens er næppe stor – til gengæld vil byen fortsat være på kortet over byer med dyrskuer, hvis det står til Jens Ejner Christensen. I år blev der stillet spørgsmålstegn ved et dyrskue fra nogle af medlemmerne i Horsens Landbrugsforening, idet skuet koster landbruget penge.

- Vi vil selvfølgelig løbende tage en diskussion, men jeg tror og håber, at der også fremover vil være dyrskue i Horsens, lyder det fra formanden.

- Jeg er imponeret over den gode opbakning, der har været til skuet i år, men netop opbakningen fra dyr– og maskinudstillere er også det vigtigste, hvis der skal være dyrskue. Landbruget har ikke noget at gøre på et kræmmermarked, konstaterer Jens Ejner Christensen overfor Landbrug Syd.

Læs også