Fendt-forandringer

(Landbrug Syd) Efter 30 år har Alex Pedersen, Starup, nu valgt at stoppe alle sine Fendt aktiviteter. Brørup Maskinhandel er blevet Fendt-forhandler, og Finn Dam Jensen tilknyttes nu seks Agco-centre.

De sidste 30 år har Alex Pedersen importeret Fendt traktorer til Danmark. 1. januar 2003 blev landet delt, efter ønske fra AGCO, således at Alex Pedersen fik importen til et område omkring Starup. I resten af Danmark blev det Agco Danmark A/S, der blev importør af Fendt traktorer.

Efter cirka halvandet år har Alex Pedersen måttet konstatere, at en ordning med to importører ikke er holdbar i længden. På den baggrund har han nu besluttet at stoppe.

Alex Pedersen udtaler, at eksisterende traktorhandler mv. vil blive gennemført som aftalt, og at han føler sig meget fortrøstningsfuld med hensyn til at Agco-centrene i Danmark fremtidig kan løfte opgaven og videreføre den gode service på Fendt traktorer.

Salget af Fendt traktorer i distriktet overtages af Agco-forhandler Brørup Maskinhandel ApS samt af de omliggende Agco Centre. Ved samme lejlighed er Brørup Maskinhandel ApS udnævnt til Agco Center og bliver derved full-line forhandler af MF og Fendt produkter.

En af de kendte Fendt-folk, Finn Dam Jensen, som de seneste 15 år har solgt traktorer fra Starup, er i forbindelse med importophøret blevet tilknyttet seks AGCO-centre. Foruden Brørup er det centrene i Heden, Toftlund, Odder, Jelling og Rimmerhus.

Han vil således komme til at dække området Fyn, Als, Sdr. Jylland, Midtjylland til Århus og Ringkøbing.

Finn Dam Jensen, som er 57 år og bosiddende i Kolding, vil med sin store erfaring omkring Fendt traktorerne vil være en styrkelse af salgsorganisationen i de pågældende AGCO-centre.

Finn Dam Jensen, som primært skal tage sig af salg og rådgivning omkring Fendt traktorerne vil allerede kunne træffes på dyrskuet i Varde i den kommende weekend.

Læs også