Landbrugsgazeller blev kåret

(LANDBRUG SYD) Der var diplomer til to sønderjyske landbrugsbedrifter i forbindelse med dagbladet Børsens konkurrence »Årets Landbrugsgazeller«.

Der var priser og anerkendelser til to sønderjyske landbrugsbedrifter i forbindelse med dagbladet Børsens konkurrence »Årets Landbrugsgazeller«.

Selve overrækkelsen fandt sted i forbindelse med et temamøde om fremtidsperspektiverne for dansk landbrug for Sønderjylland og Fyn der blev holdt på Hotel Harmonien i Haderslev.

I alt fire landbrugsgazeller blev kåret – to sønderjyske og to fynske. Førstnævnte var: Birgitte og Preben M. Hansen, Sønderborg, der har en bedrift med produktion af rugeæg med basis i 22.000 stk. fjerkræ. Samtidig går de med overvejelser om at starte produktion af konsumæg på basis af 20.000 høns.

Til bedriften hører 11 udlejningsejendomme samt 50 hektar ager. Den samlede vækst i bruttoresultatet har været 369 procent.

Anden sønderjyske vinder var Alice og Martin Nielsen samt deres søn Jesper Nielsen. De har en bedrift med 95 malkekøer samt 126 ha. Mælken leveres til Arla og bedriften har haft an vækst i bruttoresultatet på 201 procent.

Læs også