Besøg hos fåreavleren

(LANDBRUG SYD) Lene og Bjarne Wohlfahrt havde mange gæster på »Fårets Dag 2004« og er klar til igen at åbne stalddøren for »fårefolk« og andre interesserede.

- Som det er gået denne gang, har vi fået blod på tanden og er klar til at gentage åbent hus arrangementet.

Sådan lyder det fra Bjarne Wohlfahrt, Vejle, der var blandt de fåreavlere, der bød indenfor på »Fårets Dag 2004«, der blev afviklet påskelørdag. Han vurderer, at besøget lød på 100-200 gæster, og det er et noget højere besøgstal end for to år siden, hvor kun omkring 25 gæster kiggede ind.

- Dengang var vi ikke nok om os. Det er nødvendigt at fortælle folk, at vi holder åbent hus, og det lykkedes os denne gang, og vi er mere end tilfredse med arrangementet, lyder det fra Bjarne Wohlfahrt.

Blandt gæsterne var både byfolk, hvor børnene skulle ud og se på og klappe de små lam, og »fårefolk«, der overvejer at starte produktion og derfor var interesseret i, hvordan Lene og Bjarne Wohlfahrt har indrettet sin produktion.

- Vi har begge arbejde ved siden af driften, forklarer Bjarne Wohlfahrt, der omvendt erkender, at produktionen af får tager megen tid.

Parret har haft fåreavl siden 1999, og begrundelsen for, at valget faldt på netop Oxforddown, lyder:

- Vi skulle have nogle renracede dyr, og så er Oxforddown også nogle af de sødeste at se på…

At lam er søde at se på og klappe, blev også tydeligt bevist ved arrangementet i påsken. Børnene nød at klappe de små lam, hvor mange var født i januar, mens andet »kuld« er fra slutningen af marts og starten af april.

Et af moderfårene var gået tre dage over tiden, og hun fandt altså tiden inde til netop at læmme på »Fårets Dag 2004«, og det var en fødsel, også nogle af de besøgende fik lejlighed til at overvære.

Ud over gården i Vejle bød en række medlemmer af Landsforeningen Dansk Fåreavl rundt i landet velkommen til »åbent hus« påskelørdag.

Læs også