Samarbejde med bue og pil

(LANDBRUG SYD) Der stod planlægning, kommunikation og samarbejde på programmet, da 160 Agro Partnere-ansatte deltog i en anderledes temadag på Bygholm Landbrugsskole, hvor svinestalden var byttet ud til fordel for bue og pil.

Og der er et formål med det, der ellers kunne se ud som værende langt fra en arbejdsdag i landbruget. For når de praktiske øvelser overføres til begreber som koncentration, kommunikation, samarbejde og styrke, begynder det hele at give mening.

- Grunden til at vi prøver det her af er bevidstheden om, at den vigtigste ressource i dag er medarbejderne. Og det er en ressource der skal udvikles, siger Viggo Rask, der er direktør i Agro Partnere A/S i Kolding.

Virksomheden er et indkøbsselskab hvor basis er, at foretage og koordinere indkøb for selskabets aktionærer bestående af svineproducenter fordelt over hele landet. Og det er herfra at man sammen med kursusvirksomheden OH Kurser i Ebeltoft for første gang tilbyder endagskurset, der skal gøre de ansatte i svinesektoren bedre rustet til både jobbet i dag og de udfordringer der venter i fremtiden.

En af den var gruppe 10 bestod af otte deltagere fra hele landet, og dem fulgte Landbrug Syd dagen igennem for at finde ud af, hvad de syntes om ideen og de kunne bruge hvad de fik lært i hverdagen hjemme på gården.

De otte deltagere her var: Dorit Jacobsen, Bue Pedersen, Jacob Thomsen, Tanja Thornvig, Svend Erik Pedersen, Jimmy Thomsen, Claus Hansen og Henrik Andersen.

Og her var der enighed om, at temadagen var et sundt og godt afbræk i hverdagen. Hvordan bue og pil og regnegåder med trekanter kunne overføres til hverdagen i svinestalden var umiddelbart lidt sværere at få øje på. Men det med at tænke på samarbejde, kommunikation og karriereplanlægning vil nok være noget de oftere vil tænke på i fremtiden.

- Tænk over hvad i vil og lav et mål for de næste 3 - 5 år, lød det blandt andet fra Per Grønbæk, der mener det som ansat i landbruget er vigtigt netop at have mål og visioner med ens karriere. Noget som mange glemmer.

Men også personlige mål kan være vigtige. Alt fra at finde den rigtige kæreste og venner til uddannelse og måske en ny bil?

- Man skal gøre op med sig selv om man er ambitiøs nok, sagde Per Grønbæk, der samtidig understregede, at man som ansat skal møde kollegerne med en positiv indgang til tingene.

- Det du giver får du tilbage fra din kollega, lød et af budskaberne.

- Tegn en cirkel med en prik indeni uden at løfte blyanten fra papiret. Sådan lød oplægget fra Ole Brændgaard og Hans Jørgen Hvitved fra OH Kurser.

Og hvordan gør man så lige det? Jo, en person tegner cirklen mens en anden tegner prikken - det er definitionen på samarbejde.

Det var samtidig startskuddet fra de to til eftermiddagens teoretiske og praktiske øvelser, der fandt sted i og omkring Bygholm Landbrugsskole.

Læs også