Dyrskuet i Varde skal geares op

(LANDBRUG SYD) Årets dyrskue i Varde blev ikke den store succes og gav røde tal på bundlinien. Nu arbejdes der med et nyt koncept med nye aktiviteter.

Dyrskuet i Varde 2003 blev ikke den store succes, og der har været rynker i panden hos arrangørerne, men nu skulle det ligge fast – der bliver dyrskue i Varde igen næste år mere præcist fredag 11. og lørdag 12. juni.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at skuet i Varde i år ikke blev den store succes og gav underskud, men vi vil gerne beholde et skue her i det kvægtætte midt- og vestjyske område, lyder det fra formanden, Knud Erik Nielsen.

- Hvis skuet skal overleve, er det imidlertid nødvendigt med et anderledes arrangement. Det skal være et traditionelt dyrskue, men der skal også være andre aktiviteter, der kan være med til at trække folk til, fortsætter Knud Erik Nielsen.

Kvægbrugets organisationer vil ikke længere være med til at arrangere skuet, så landboforeningerne og familielandbruget i Ribe Amt har nedsat et udvalg, som i samarbejde med Kvægbrugets Hus i Varde og Landbrugets Samfundskontakt i Ribe Amt skal planlægge og afvikle skuet i Varde.

- Hvis de forudsætninger, vi arbejder med i øjeblikket, holder, er der ingen tvivl om, at der også bliver dyrskue i Varde i 2004, fastslår Knud Erik Nielsen overfor Landbrug Syd.

Tovholder i den del bliver Jørgen Lund Christiansen, der også er sekretær for Landbrugets Samfundskontakt i Ribe Amt og bl.a. har stået bag høstmarkederne i Esbjerg og Vejen – nu gælder det dyrskuet i Varde, der skal være et anderledes arrangement end det, vi er vant til at se.

Formand for udvalget bag dyrskuet er Knud Erik Nielsen, der også er formand for Ribe Amts Landboforeninger. Fra Landboforeningerne deltager også Claus Christensen, Ole Jensen og Holger Bjørnskov.

Henrik Bertelsen, Jørgen Sidelmann og Torben Egholm deltager fra familielandbrugets side, mens Samfundskontakten er repræsenteret ved Laust Bendix Jensen.

Læs også