13 fynske landmænd med i miljøklub

(LANDBRUG FYN) Diplomoverrækkelse til 13 fynske landmænd for optagelse i Industriens Miljøklub Fyn blev torsdag foretaget af fødevareminister Mariann Fischer Boel.

Forskerparken i Odense var i sidste uge rammen om en særlig begivenhed for fynsk landbrug. De 13 første fynske landmænd havde efter en særlig indsats fået udfærdiget en miljøredegørelse for deres bedrift.

For den indsats fik de overrakt et diplom som tegn på, at redegørelsen var anerkendt efter det koncept som Industriens Miljøklub Fyn har udarbejdet for landbrugsbedrifter.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel foretog uddelingen af diplomerne, men havde forinden rost ideen med Industriens Miljøklub:

- Som det står skrevet i jeres publikation, kan landmænd på samme måde som at vise erhvervet frem på dyrskuer ved hjælp af miljøredegørelse vise ansigtet udadtil. Et mål er, at landbruget arbejder systematisk med at passe på miljøet og naturen rundt om bedrifterne.

- Det er pragtfuldt, at ildsjæle, som jer her i dag, har arbejdet hårdt og målrettet på at opfylde kravene til et frivilligt grønt regnskab. Det handler om at være bevidst om, hvordan ens landbrug påvirker det omgivende miljø - at tænke miljøhensyn ind i arbejdet, og det handler om at være åben, fremhævede ministeren.

- Moderne mennesker er optaget af ernæring, sundhed og dyrevelfærd. Fremmedgørelsen af landbruget betyder, at alt for mange har et ufuldstændigt billede af, hvordan fødevarer bliver til. Og jo mindre vi ved, jo mere bekymrede og skeptiske bliver vi, sagde Mariann Fischer Boel og pointerede:

- Jeres arbejde med miljøredegørelse vil kunne være med til at bringe landbruget ind i en større sammenhæng.

Diplommodtagerne er Arne Aksglæde, Vester Skerninge, Bent Erik Larsen, Ringe, Gelsted Foderforsyning I/S og Vesterballegård I/S ved Torben Jensen, Kaj Madsen, Ejby, John Trædholm, Gelsted, Anne I/S ved Anders Nielsen, Gelsted, Erik Kristensen, Ringe, Jørgen Fr. Pedersen, Ringe, Driftsfællesskabet Stougaard ved Jørgen Stougaard, Flemløse, Karsten Jensen, Skamby, Peder Hovgaard Rasmussen, Assens og Rudolf Iuel, Kerteminde.

Formanden for De fynske Landboforeninger, Niels Hansen, Thorup, var også parat med en gratulation med miljøredegørelserne. Han udtrykte håb om, at der bliver fundet en facon, så endnu flere landmænd kan følge i diplommodtagernes fodspor.

Læs også