Torben K. Poulsen favorit som ny svineproducentformand

(Effektivt Landbrug) Per Bach Laursen stopper som formand for Danske Svineproducenter. Næstformand Torben K. Poulsen fra Velling ved Ringkøbing Fjord, er bestyrelsens kandidat til formandsposten.

- Kent Skaanning gjorde os kendte. Per Bach Laursen gjorde os troværdige. Og jeg vil da gerne give mit bidrag til, at vi en dag kan sige, at svineproduktion virkelig er blevet et accepteret erhverv i Danmark.

Ordene kommer fra svineproducent Torben K. Poulsen. Han fungerer i dag som næstformand i Danske Svineproducenter, og er bestyrelsens kandidat til at overtage formandsposten efter den nuværende formand, Per Bach Laursen, der har meddelt, at han ønsker at stoppe på foreningens generalforsamling den 21. november i Middelfart.

Torben K. Poulsen har været i Danske Svineproducenters bestyrelse i to år – heraf det seneste år som næstformand. Han er 39 år og driver en 1.100 søer stor svineproduktion med salg af syvkilos grise ved byen Velling tæt ved Ringkøbing Fjord.

- Det arbejde, Per Bach Laursen har sat i gang, ønsker jeg at fortsætte. Samtidig er det vigtigt for mig, at vi virkelig får gjort svineproduktion til noget, vi er stolte af – også ude i byen.

- Sådan er det ikke altid i dag. Det store flertal af svineproducenter har ingen grund til ikke at skyde brystet frem og skilte med deres erhverv.

Omvendt må de producenter, der har produktioner, som ikke tåler at komme frem, ændre produktion og indstilling. For vi har selv en helt afgørende rolle i at forbedre vort erhvervs image. Det skal vi turde erkende, og vi skal også turde tage imagedebatten med de kolleger, som ikke har tingene i orden. Det skal der slet ikke herske tvivl om, understreger Torben K. Poulsen over for Effektivt Landbrug.

Den nuværende formand, Per Bach Laursen, når at sidde i formandsstolen i knap tre år. Han begrunder sit stop med, at han ønsker at hellige sig sin svinebedrift i Løgstør, som han gerne vil udvikle.

- Når man er formand for en organisation som Danske Svineproducenter, så skal man med kort varsel smide tøjlerne derhjemme og fare ud af døren, samtidig med at telefonen ringer hele tiden, når man er hjemme. Når dagsrytmen er sådan, har man ikke tiden til rådighed derhjemme, og det går ud over udviklingen af bedriften.

- Det har været udfordrende, og jeg kommer sikkert også til at savne livet i manegen. På den positive side, får jeg mere tid til familien og mine fire børn, som nok har set for lidt til deres far i de seneste tre år, siger Per Bach Laursen.

Læs også