Høsten af vinterbyg igang

(LANDBRUG FYN) I Sandager nord for Assens begyndte vinterbyghøsten torsdag.

- Den 10. juli. Så tidligt har vi aldrig nogensinde før begyndt at høste!

Det sagde gårdejer Niels Hansen i Sandager nord for Assens på Vestfyn i torsdags, da Landbrug Fyn aflagde besøg i hans vinterbygmark på »Sandbanken« mellem Sandager og Sandager Næs.

Anledningen var, at Niels Hansen - som formentlig den første på Fyn - netop havde påbegyndt høsten af fire hektar vinterbyg af sorten Ludo. En prøve taget efter den første omgang viste 15,2 procent vand, så der var ikke noget at betænke sig på, da kornet helt tydeligt var høstmodent og med glashårde kerner.

- Hvor meget, det giver, ved jeg ikke, før hele marken er høstet, sagde Niels Hansen, men det ser ud til, at der bliver en god avl. Den megen regn har været til gavn for denne sandede mark, der i tørre år kan give meget lave udbytter.

Niels Hansens korn bliver høstet med en 17 fods New Holland 8080 mejetærsker, tilhørende gårdejer og byrådsmedlem Anders Rasmussen, Rabølgården, Holevad.

Endnu en nabo var involveret i høsten af den første vinterbyg, nemlig gårdejer Torben Møllegaard, Holevadgård, som skulle aftage halmen. Torben Møllegaard og dennes far og bror, de kendte RDM-avlere Christian og Peter Møllegaard, mistede nemlig for et par uger siden det meste af familiens halmlager ved en voldsom brand på fødegården i Karup.

Læs også