De grønne skilte er sat op i protest mod det stigende forbrug af GMO i landbruget og fødevareindustrien, som Henrik Kloppenborg mener, er langt mere omfattende, end folk går og tror.

- Jeg betragter det som et fremmedlegeme, der ikke hører hjemme i planterne. Det kan for eksempel være, når man går ind og ændrer raps, så det får andre egenskaber end dem, naturen har givet det, siger Henrik Kloppenborg, der samtidig peger på andre problemstillinger omkring GMO:

- De gensplejsede planter indeholder nye ting, som dyrenes fordøjelse ikke kender. Ingen kender derfor langtidsvirkningerne.

- Mange dagligvarer indeholder i dag GMO, og stadig flere fødevarer inddrages i det. Samtidig er forbrugerne ikke blevet spurgt om deres holdning, og de får intet reelt valg, siger Henrik Kloppenborg.

Samtidig giver han ikke meget for de, der siger, at GMO kan blive løsningen på alverdens sult-problemer, hvor især befolkningen i den 3. verden mangler fødevarer.

- Sulten i den 3. verden er en politisk beslutning. Der er i dag fødevarer nok i verden til alle, men det er fordelingen og penge, det skorter på, siger Henrik Kloppenborg, der mener, at de store fødevarekoncerner overhovedet ikke har den 3. verden i tankerne, GMO eller ej.

Samtidig finder han det tankevækkende, at netop de fattige 3. verdenslande selv siger nej til GMO i deres egne afgrøder og fødevarer, netop af frygt for ikke at kunne sælge den i den rige, vestlige verden.

- Jeg savner en mere uvildig forskning på området, der ikke i samme grad er styret økonomisk af private interesser, siger Henrik Kloppenborg, der mener, den forskning der er tilgængelig i dag, ikke er objektiv nok.

Samtidig frygter han, at udviklingen de kommende år vil tage en uhyggelig drejning.

- Man kunne sagtens forestille sig, at genmodificerede organismer spredes fra kontrollerede marker via insekter til resten af naturen, siger Henrik Kloppenborg, der også frygter for resistente planter. Planter der for eksempel bliver resistente overfor det udbredte sprøjtemiddel »Round Up«.

- Og hvem kan ikke forestille sig de penge, der ville være i et monopol på et nyt sprøjtemiddel, spørger Henrik Kloppenborg, der samtidig mener, hjælpen ikke er at finde i Landbrugets Kontaktudvalg for Plantegenteknologi, der ifølge Henrik Kloppenborg udmærker sig ved ikke at have landmænd repræsenteret.

Han oplyser, at store private virksomheder indenfor plantefrø- og fødevarebranchen til gengæld er rigt repræsenteret via for eksempel ingeniører og genteknologer.