Direktør er stoppet

Per Silius Emdal stoppede i sidste uge med øjeblikkelig virkning på direktørposten i Sønderjysk Landboforening.

»Sønderjysk Landboforening har i går, mandag den 9. december, modtaget en opsigelse fra Per Silius Emdal, der straks fratræder stillingen som direktør for Sønderjysk Landboforening.«

Sådan lød det i en pressemeddelelse fra foreningen tirsdag i sidste uge, hvormed der blev sat en stopper for en årelang karriere for 55-årige Per Silius Emdal. Han startede tilbage i februar 1984 som centerleder for Vestslesvisk Landbrugscenter i Løgumkloster, var med ved flere fusioner og var direktør ved fusionen til Sønderjysk Landboforening.

»Per Emdal ønsker efter en vellykket fusion og samkøring af de fire landboforeninger at søge nye udfordringer og ønsker Sønderjysk Landboforening held og lykke fremover«, hedder det videre i pressemeddelelsen.

- Jeg har ønsket at prøve noget nyt. Jeg synes, vi er kommet godt igennem sammenlægning og fusion og vil prøve noget andet, men jeg har endnu ikke noget, siger Per Silius Emdal til Landbrug Syd.

Samtidig siger han, at der ikke ligger uenighed eller andet bag hans beslutning om så brat at forlade direktørposten.

- Han gav udtryk for, at han gerne ville prøve noget andet og søge nye udfordringer, og derfor enedes vi om, at han skulle stoppe med det samme. Hos os er man enten med 100 procent eller slet ikke – her er man med begge ben og ikke kun det ene, fortsætter Gert Karkov.

Endnu er der ikke fundet en afløser til direktørposten i Sønderjysk Landboforening, og det sker ifølge Gert Karkov heller ikke i år. Stillingen bliver først opslået ledig efter årsskiftet.

Læs også