En Alsidig RKM-vogn

RKM i Egtved er gået sammen med maskinfabrikken Alsidig i Aabenraa om produktionen af en helt ny kroghejsevogn med skifteladsystem.

Den nye vogn blev præsenteret i forbindelse med LIB messen i Fredericia forleden, og bliver udstillet igen i forbindelse med Agromek i Herning i januar.

- I forbindelse med LIB-messen oplevede vi nogle reaktioner, hvor folk troede vi var blevet fusioneret, men det er ikke tilfældet. Den nye vogn er et resultat af at lave det som henholdsvis RKM og Alsidig er stærke indenfor. Vi kunne godt selv have lavet hele vognen, men der er jo oplagt at samarbejde med en virksomhed som Alsidig, som vi har kendt og samarbejdet med gennem flere år, siger Anders Thomsen, der ansvarlig for markedsføring og salg hos RKM.

Og den holdning deles ubetinget af medindehaver af Alsidig, Bjarne Soll, der mener der er mange fordele ved samarbejdet:

- Vi får mulighed for at trække på RKM´s folk og det giver os som en mindre virksomhed bedre mulighed for at kunne markedsføre vores produkter, siger Bjarne Soll, der betegner den nye vogn som en fælles kvalitetsprodukt.

- Jeg tror helt sikkert vi vil lave flere lignende typer med bytning af kasser, siger Bjarne Soll.

Den nye kroghejsevogn med skifteladssystem hedder RKM Alsidig, og er netop bygget op om systemet med at den samme undervogn kan påmonteres forskellige kasser og containere, for eksempel inden for transport af gylle samt græsvogne. Desuden kan vognen påmonteres en slam og staldgødningsspreder.

Og en anden betydelig fordel ved den nye vogn er ifølge Anders Thomsen, at den kan påmonteres kasser og containere, som landmanden eller maskinstationen har i forvejen.

Både Anders Thomsen og Bjarne Soll venter sig meget af den nye vogn, der skal sælges i Danmark og det øvrige Skandinavien.

Læs også