Nordiske frugt- og bærfolk mødes i Nyborg

Har frugt- og bærproduktion i Norden i det hele taget en fremtid?

Det er det centrale tema, når Nordisk Frugt- og Bærkursus 2003 samler nordiske avlere, rådgivere, forskere og folkevalgte i et forum, hvor de udover en række foredrag får mulighed for at diskutere faglige problemstillinger. Kurset holdes på Hotel Nyborg Strand den 26. og 27. januar.

Arrangementet, der er det 13. i rækken, går på skift mellem Danmark, Sverige, Norge og Finland. Det seneste kursus blev holdt i 1999 i Finland, hvor der var ca. 300 deltagere.

Nordisk Frugt- og Bærkursus 2003 tilrettelægges af de fire frugt-/bærklubber i Frugt og Grønt Rådgivningen med faglige indspil fra nordiske kolleger.

Kurset er denne gang planlagt, så den første dag er fælles for alle deltagerne. Her gennemgås en række emner af generel betydning for frugt- og bæravlen i Norden. Produktionsøkonomi, detailhandelens og industriens kvalitetskrav, og betydningen af EU’s udvidelse er blandt de temaer, indlægsholderne vil fortælle om.

Andendagen er opdelt i fire forskellige parallelle temamøder med oplæg, der er målrettet de forskellige temaer, nemlig kernefrugt, buskfrugt, jordbær/hindbær og stenfrugt. Stenfrugt-temaet bliver efter frokost delt op i to undertemaer, surkirsebær og sødkirsebær/blommer.

Den 28. januar er der uden for det egentlige program mulighed for at deltage i plantagevandringer og besøge Forskningscenter Årslev, Forskergruppe Frugt og Bær.

Læs også