Minister kaldt i samråd om kogalskab

Nedslagtningen af to danske kvægbesætninger var meget tvivlsomt begrundet, mener Kristeligt Folkepartis fødevareordfører, der nu kræver

fødevareministeren i samråd.

fødevareministeren i samråd.

Han kalder nu fødevareminister Mariann Fischer Boel i samråd i sagen om de to danske kvægbesætninger, der blev nedslaget efter de portugisiske myndigheder angiveligt fandt kogalskab hos en dansk ko i Portugal.

Fra Kristeligt Folkeparti påpeger man, at der i medierne har været rejst tvivl om koens sande identitet, bl.a. på baggrund af nogle fejl i dokumenterne, der skulle dokumentere BSE-tilfældet.

- Vi har ved flere lejligheder set svindel med øremærke-identifikationen af kvæg i udlandet, og når rygter huserer om, at man ikke er sikker på identiteten af en dansk ko, der opholder sig i udlandet, må det have første prioritet at få enhver tvivl afklaret hurtigst muligt, siger Mogens Nørgård Pedersen.

Kristeligt Folkeparti påpeger, at en sådan test koster 435 kroner at få foretaget.

- Al tvivl kan dermed fejes af bordet. Ministeren har dog afvist at tage initiativ til sådan en test, fordi hun stoler på de portugisiske fødevaremyndigheders oplysninger og dokumentation, lyder det fra Kristeligt Folkeparti.

- Med den høje status og det gode rygte, de danske fødevarer har, kan vi ikke leve med, at der på nogen måde stilles spørgsmålstegn ved identifikationen af syge dyr med dansk afstamning. Det mindste ministeren kunne gøre, var da at undersøge, om der overhovedet er noget at stille spørgsmålstegn ved, siger Mogens Nørgård Pedersen.

Han henviser til, at 435 kroner er ikke mange penge sammenlignet med de enorme summer, der bruges på at opretholde det danske landbrugs sundhedsniveau.

Læs også