Folk strømmede til

Flere end 500 gæster dukkede op ved åbent hus arrangement, hvor ejerne havde meget andet at byde på.

Foto: Svend Erik Christensen

Folk strømmede til, da der blev holdt åbent hus i Hereford-besætningen hos Lillian Andersen og Flemming Kristensen på Borgergade 8 i Hjortsvang ved Tørring, og det var ikke alene de store Hereford-kreaturer, der virkede som magnet i pinsesolen.

Parret ville gerne vise besætningen frem, men der skulle også være andet at gå efter, så i løbet af dagen var der forskellige indslag med cowboys, en smed og præsentation af nogle maskiner – og den konstellation var et trækplaster.

- Det har været helt vildt – der kom mange flere, end vi havde turdet håbe på, siger Flemming Kristensen til Landbrug Syd.

Ejerne ville gerne vise, hvad de kan, og derfor var der også annonceret lokalt, og i løbet af de seks timer kom der flere end 500 mennesker, vurderer Flemming Kristensen, der glæder sig over, at besøget var meget bredt. Der var besøg fra både land og by, og nogle byfolk tog hele familien med på pinsetur.

Gæsterne havde bl.a. mulighed for at smage på ægte Herefordpølser og se besætningen, der består af 16 moderdyr. Flemming Kristensen har haft Hereford siden 1990 og udstiller i både Horsens og Herning. Der satses på avl, men der sælges også kød fra stalddøren.

Ud over dyrene dyrkes også 35 hektar jord i deltidslandbruget.

Læs også