Præsidenter på skovtur

Landbruget og naturforening er gået sammen om at skabe bedre adgang til naturen. Sammen har de etableret en ny vandresti gennem varieret landskab med god vilje fra de berørte lodsejere.

I fornuftig påklædning med skovrigtigt grønne farver, i gummistøvler og vandresko var Landbrugsraadets præsident, Peter Gæmelke, og præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Poul Henrik Harritz, på tur i det grønne sammen.

Helt alene om skovturen var de dog ikke, idet omkring 150 naturglade mennesker troppede op for at være med, da de to præsidenter indviede et »Spor i Naturen« ved Vrå i nærheden af Jordrup.

Anledningen var Skovens Dag, men forud var der gået en del arbejde - og samarbejde. Kolding Herreds Landbrugsforening ved formand Asger Christensen havde taget initiativ til at kontakte de pågældende syv lodsejere, der har lagt jord til den nye sti, og i samarbejde med den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening er stien nu gangbar og tillokkende.

Før landbrugets mand, Peter Gæmelke, og naturens mand, Poul Henrik Harritz, i samarbejde klippede den grønne snor til den nye sti over, blev der på behørigt vis holdt indvielsestaler fra en talerstol beklædt med grønne grene.

Poul Henrik Harritz er glad for det frivillige samarbejde mellem landbrugsforeningen og naturforeningen, men ønsker alligevel faster rammer.

Nogen opstramning af naturbeskyttelsesloven var Peter Gæmelke ikke så varm på.

- Vi betragter os selv som forvaltere af den danske natur. Jeg er sikker på, at »Spor i Landskabet« kan fortsætte på frivillig basis. Vi har en god naturbeskyttelseslov – den behøver vi ikke lave om på, sagde Peter Gæmelke, som gav klart udtryk for, at han foretrækker frivillighed frem for diktat. Peter Gæmelke mener, at samarbejdet om »Spor i Naturen« forstærker forholdet mellem land og by, som ikke bør være modsætninger til hinanden.

Udover at skabe glæde for naturentusiaster har samarbejdet om det nye Spor i Naturen været med til at bygge bro mellem by og land. I hvert fald er formanden for Lunderskov-afdelingen af Danmarks Naturfredningsforening, Uffe Paaske, blevet lidt klogere på, hvad landmænd er for nogen:

- Jeg troede, at landmænd var nogen, der bare sad på store traktorer og brokkede sig over vejret, grinede han, og glædede sig over sin opdagelse, at landmænd også er glade for at bevare naturen.

Læs også