Ny grovvarehandel åbner på Østfyn

På landbrugsejendom udenfor Nyborg starter landmand og brændselsekspert 1. juni i fællesskab Østfyns Korn- & Foderstoffer ApS.

Med udgangen af denne måned lukker KFK afdelingen i Nyborg. Det har fået to initiativrige østfynboer til sammen at etablere Østfyns Korn- & Foderstoffer ApS (ØKF) med udgangspunkt i en landbrugsejendom i landsbyen Rosilde lige syd for Nyborg.

- Kunderne på Østfyn skal stadigvæk kunne købe foderstoffer og brændsel lokalt. Det vil vi sørge for ved at differentiere os fra konkurrenterne ved at være lokalt forankret og yde en god service overfor især mindre landbrug og private, siger gårdejer og maskinstationsejer Jens Jørgensen, Rosilde, og varmemester Bernt Nielsen, Hjulby, som står bag den nye grovvarevirksomhed.

- Vi har valgt at føre de mest gængse varer indenfor foderstoffer, men vi vil indenfor få dage kunne skaffe mere specielle produkter, forsikrer Jens Jørgensen, der glæder sig til at yde denne service overfor de lokale landbrug, fritidslandbrug og private med husdyr, eget fyringsanlæg mv.

Via sit landbrug på 100 hektarer og maskinstationsdrift har han i forvejen kontakt til mange på Østfyn. Og fra flere sider har han allerede fået positive tilkendegivelser for, at det alligevel fortsat bliver muligt at handle korn og foderstoffer lokalt i området.

- Det gælder såvel sækkevarerne som hele læs foder, oplyser Jens Jørgensen, der tilføjer, at ØKF via Carl Rasmussen & Hempler også opkøber korn.

- Samarbejdet med det nye østfynske firma gør, at vi har mulighed for at blive yderligere repræsenteret overfor områdets landmænd, siger direktør hos Carl Rasmussen & Hempler A/S, Peter Rasmussen.

Han tilføjer, at man i forbindelse med ØKF-samarbejdet vil tilknytte en fast sælger til den østlige del af Fyn, der vil bistå med rådgivning og forestå salg og kornopkøb hos de professionelle landmænd.

- Når fyringssæsonen kommer, bliver vi i stand til også at levere træpiller og briketter samt diverse olieprodukter, siger Bernt Nielsen, der især skal stå for ØKF’s brændselsprodukter.

Selv er han uddannet varmemester og har gennem mange år haft biobrændsel som hobby. Fra tidligere beskæftigelse oppebærer han tillige erfaring med transport og spedition.

- Allerede nu har vi aftaler i hus med en række leverandører i ind- og udland, og de første sendinger af træpiller modtager vi i disse uger, nævner Bernt Nielsen, der også tilbyder rådgivning og vejledning på brændselsområdet.

Planen er løbende at udvide sortimentet i butikken i Rosilde, som er i færd med at blive indrettet. Det gælder f.eks. produkter indenfor hegn og pæle, smøreolie, fedt, dyreartikler mm.

Læs også