Tyve aflivede og pelsede mink

Et usædvanligt tyveri gik ud over en hobbypelsavler ved Hedensted – pelsede minkene, inden de forlod stedet.

Efter et tyveri hos en hobbyminkavler ved Hedensted er det nu slut med at beskylde tyveknægte for at være dovne. Normalt ville en tyv stjæle salgsklare minkskind, men hos minkavler Carsten Thorngrim valgte tyvene at gøre hele arbejdet selv – de både aflivede og pelsede omkring 100 af farmens dyr.

Aflivningen er formentlig sket i ly af mørket i det lokale, som også Carsten Thorngrim bruger til pelsning, og allerede ved ankomsten til farmen ved Gesagervej gemt bag Hedensted Tømmerhandel ringede alarmklokkerne hos ejeren.

- Jeg så, at der sad en mink i en fælde, og mine dyr slipper aldrig løs, så jeg fornemmede, at der var noget galt, forklarer Carsten Thorngrim til Landbrug Syd.

Farmen kan ikke ses ude fra vejen, og skulle nogen komme så tæt på, at der var risiko for at blive opdaget, fordi der pludselig var lys på stedet, var der også taget højde for det. Vinduerne var dækket til med sorte affaldssække, så der var arbejdsro…

De aflivede dyr blev pelset, og så kunne tyvene forlade stedet med skindene, mens resten er blevet tilbage til et trist syn for ejeren, der ikke har noget bud på, hvem der kan have gjort det:

- Det aner jeg ikke, men det er første gang de seneste 4-5 år, at der har været mink på stedet om vinteren, fortæller Carsten Thorngrim, der endnu ikke aner, om han vil fortsætte med sin hobby som minkavler efter at have mistet så stor en andel af sine dyr – han vælger måske at stoppe og nøjes med sin arbejdsplads, hvor der er 3000 tæver.

Økonomisk forventer Carsten Thorngrim, at han er dækket ind i form af forsikringen, men endnu ved han ikke, om der kommer penge.

Læs også