- Et godt tilbud til familielandbruget

Formanden for Landboforeningerne, Peter Gæmelke, mener, medlemmerne af familielandbruget skal tænke sig godt om – der kan løftes flere ting i fællesskab.

Frygt eller forventning. Uanset hvad ser de fleste landmænd med stor spænding frem til fredag 29. november, der uden tvivl vil blive en milepæl i dansk landbrug – uanset et ja eller et nej til en fusion mellem Familielandbruget og Landboforeningerne.

Fra Landboforeningernes side er der ikke den store tvivl:

- Vi havde den første snak på vores ordinære delegeretmøde, så jeg forventer en fuld opbakning fra vores side til en fusion, lyder vurderingen fra formanden for Landboforeningerne, Peter Gæmelke.

Han tvivler derfor på, at der bliver den store snak hos dem, når de 461 delegerede mødes på fredag. Afstemningen kan hurtigt foretages, men kortene holdes tæt til kroppen – af hensyn til Familielandbruget vil resultatet af afstemningen hos Landboforeningerne først blive afsløret, når den anden part er færdig.

- Politisk kan vi løfte mere i fællesskab, og vi arbejder allerede tæt sammen i bl.a. Skejby, og i 96 eller 98 procent af tilfældene er vi i forvejen fælles om høringssvar, så en fusion er en god og rigtig ide, siger Peter Gæmelke til Landbrug Syd.

- Afgørelsen ligger helt hos Familielandbruget, men jeg synes, de får et godt tilbud. I oplægget er der taget meget hensyn til den lille forening, der også har mulighed for at komme ud af det igen, så jeg synes, de skal tænke sig rigtig godt om, lyder det fra Peter Gæmelke – den sidste kommentar tydeligt rettet mod nej-sigerne.

Peter Gæmelke har også været udsat for kritik fra enkelte af sine medlemmer:

- Nogle mener, at Familielandbruget i en fusion vil få alt for meget indflydelse og fået muligheden for at trække sig ud igen, men vi er enige om oplægget, fortsætter Peter Gæmelke.

Fredag omkring klokken 12.30 ventes det, at afgørelsen begge steder ligger klar – det er i hvert fald det tidspunkt, Landboforeningerne har bestilt frokost til.

Læs også