Ny mejetærskerserie fra New Holland

New Holland sit nye flagskib, CX mejetærskerserien, indeholder otte modeller med motorer fra 218 hk til 374 hk.

Ved et stort presse-arrangement i fredags i Toulouse i Sydfrankrig præsenterede New Holland sit nye flagskib, CX mejetærskerserien, der er konstrueret til at være banebrydende i en årrække.

Da CX-serien blev konstrueret, satte New Holland sig for at bygge videre på firmaets omdømme som specialist i høstmaskiner - og samtidig forblive blandt de førende, også hvad angår nyudvikling af mejetærskere.

CX-seriens otte modeller med henholdsvis fem og seks halmrystere, med motoreffekter fra 218 til 374 hk og med korntanke, der rummer fra 7.600 til 10.500 liter, fuldender New Hollands mejetærskerprogram, som desuden omfatter TC-, TX- og TF-serierne.

For første gang tilbydes halmryster-mejetærskere, der har en ydelse som maskiner med rotortærsker. Hermed forbedres ydeevnen med over 15 procent i forhold til gængse, tilsvarende mejetærskertyper. Hemmeligheden bag denne ydelsesforbedring er fuldstændig nykonstruerede tærske- og udskillerkomponenter.

Renseevnen matcher CX mejetærskerens høje gennemgangskapacitet. Både blæserhastighed og soldindstilling kan nu indstilles fra førerkabinen. Og korntanken kan tømmes på kun godt halvandet minut.

Kernen i systemet er maskinens indbyggede ydelsesmåler, som New Holland har udviklet specielt til formålet i samarbejde med Leuven Universitet i Belgien. Udstyret, som består af antenne (DGPS), modtager og datalogger, er modulopbygget og kan derfor let overflyttes fra maskine til maskine.

Modtager og datalogger fasthægtes i kabinetagets eksisterende kabelbundter, og der kræves ingen ekstra styrebokse eller ledningsføring. Dataene vises på InfoView-skærmen. Som alternativ til den komplette ydelsesmåling kan man vælge måling af fugtighedsgraden alene eller måling på basis af fugtighed og korngennemstrømning.

Læs også