Første stik i Dalum

(LANDBRUG FYN) Udvidelse til 13 millioner kroner på Dalum Landbrugsskole ventes færdig til nytår. Sammen med fusionspartneren i Korinth huses til den tid over 300 elever.

På mange fronter er Dalum Landbrugsskole forud for sin tid. Det gjaldt imidlertid ikke i sidste uge, da første spadestik til skolens 1.200 kvadratmeter udvidelse blev taget. Entreprenørmaskinerne havde nemlig allerede flere dage forinden gravet ud til fundamentet, og grunden var såmænd også støbt, da skolens formand satte spade i byggejorden.

- Pavillonerne har stået her i snart 25 år, så er vel egentlig ikke af storhed, at de nu erstattes. Samtidig bliver den nye bygning et synligt bevis på, at Dalum fortsat vil være med til at præge uddannelsen af danske og for den sags skyld også udenlandske landmænd, lød det fra Jens Jacobsen, da han under overværelse af skolens lærere, arkitekt og entreprenører foretog det første spadestik i tirsdags.

- Bygningen er i høj grad baseret på den nye projektorienterede undervisning. For eksempel er der i indretningen taget hensyn til elevernes brug af bærbare computere, fortæller skolens forstander, Jørgen P. Jensen.

Han nævner, at de tilbageværende barakker bag skolen vil blive revet ned 1. marts næste år. Derefter vil næste etape af skoleudvidelsen blive igangsat. Det er opførelsen af et nyt kompetencecenter, hvor eleverne kan konsultere lærere og konsulenter med deres opgaver og projekter.

- Det bliver et stort moderne lærerværelse spækket med informationsmaterialer og kommunikationsteknik, forklarer Jørgen P. Jensen.

Således forventer Jørgen P. Jensen over 100 nye modul 2 elever, når den nye sæson indledes til nytår. På nuværende tidspunkt er tilmeldingen allerede på 60-70 elever, hvilket er flere end normalt.

Forstanderen glæder sig også over, at ikke mindre end 35 agrarøkonomstuderende starter på skolen her til 1. september. Dermed bliver der for første gang to klasser med agrarøkonomer på Dalum.

Dalum-formand Jens Jacobsen slår i den forbindelse fast, at det nye byggeri ikke har noget med Korinth-fusionen at gøre.

- Der er ingen planer om at overflytte uddannelser fra Korinth hertil, understregede formanden, efter dagens dont med spaden var udført.

- Vi har to forskellige skolemiljøer. I Korinth kan de unge få praktisk landbrugserfaring sammen med den indledende del af landmandsuddannelsen. Her på Dalum hersker et voksent studie- og socialt miljø. Denne opdeling sættes der stor pris på, og ud fra evalueringsskemaerne ser vi tydeligt, at mange netop vælger et ophold på Dalum på grund af voksenmiljøet og fritidsmulighederne på skolen og i byen, nævner Jens Jacobsen.

Og med de kommende nye faciliteter vil tiltrækningskraften til skolen i Odenses sydlige udkant givetvis blive endnu stærkere.

Læs også